Täna olid kõik esemed huvilistele galeriis uudistamiseks väljas ning soovi korral sai asjade kohta infot pärida oksjoni omanikult endalt. Homme toimetatakse kõik need asjad peale kuldmedalite suurde oksjonisaali ning Buddi hinnangul umbes 15-20 minutiga saavad asjad müüdud.

Ratas pannakse oksjoni läbiviia ja poodiumi ette keskele kõige nähtavamale kohale, Erika võistlusriietust tuuakse kandma modellid. Medalid ise jäävad lukustatud klaaskapi taha galeriisse ning need kuvatakse oksjoniruumis suurele ekraanile.

Buddi sõnul on lisaks Eesti Olümpiakomitee presidendile Neinar Selile Salumäe asjade vastu huvi tundnud veel viis inimest, kes osalevad homsel oksjonil interneti ja telefoni teel. Budd arvab, et Seli suure tõenäosusega kõik asjad ka endale saab, kuid kunagi ei või teada... "Olümpiaentusiaste on maailmas niivõrd palju. Ja nad on ka väga rikkad," nagu ütleb Budd ka allolevas videos.

Oksjonil on kahe päevaga kokku müügis üle 900 asja. Üritus hakkab pihta homme kell 16 Eesti aja järgi. Salumäe medalid ja muud esemed lüüakse letti orienteeruvalt kella 18 ajal, sõltuvalt oksjoni tempost. Delfi kajastab oksjonit tekstipõhise otseülekandena kohapealt.

Küsisime Buddi käest, kas ta on Erikaga isiklikult kohtunud, kui ta esemed oksjonile tõi. Vastus oli üllatav: "Ei. Ma pole teda kunagi näost näkku näinud ega ka isegi telefonis rääkinud. Ainult meili teel oleme rääkinud. Need asjad tõi siia kullerifirma Fed Ex."

Vaata pilte ja videot Sotheby's oksjonimajast!