Avaalalt, 3,8 km ujumisetapilt, saabus Kotšegarov esimesse vahetusalasse 47ndana, ent hakkas sealt peale ennast pingereas kiiresti ülespoole pedaalima. Vaid napi neljandiku rattadistantsiga oli Kirill tõusnud juba 16. kohale ning 180 km pikkuse rattaetapi lõpuks oli meie mehest eespool veel vaid enamuse ajast võistlust juhtinud Andrew Starykowicz. Hirmkõva ratturina tuntud ameeriklane läbis seejuures rattadistantsi hämmastava 4 tunni ja 2 minutiga, parandades ühtlasi ka enda nimele kuulunud Ironmani rattaetapi tippmarki.

Maratonijooksu algfaasis ei saanud Kirill, võrreldes mitmete jälitajatega, koheselt head hoogu sisse ning langes kiiresti seitsmendaks. Jooksuetapi teises pooles lubas eestlase tempo tõusta kohavõrra kõrgemale ehk kuuendaks. Kirill lähenes jõudsalt ka viiendale kohale, vähendades enam kui kolme minutilise vahe juba 30 sekundi peale. Kättejõudnud finišijoon ei andnud aga enam võimalust kuuendast kohast kõrgemat positsiooni hõivata.

Kirilli lõppaeg 8:09:03 tähistab ühtlasi nii mehe isiklikku rekordit kui ka Eesti läbi aegade teist tulemust Ironmani distantsi läbimisel. Marko Alberti nimel olevast Eesti rekordist jäi Kotšegarovit lahutama kõigest 45 sekundit. 2011. aastal Kärteni Ironmanil Austrias oli Alberti ajaks toona 8:08:18. Kirilli enda senine rekord pärines nelja aasta taguselt Florida Ironmanilt, mil lõpunumbriteks olid 8:24:29.

Tänavuse Florida Ironmani võit läks hispaanlasele Victor Del Corralile, kes neli kilomeetrit enne lõppu möödus Starykowicz´ist ning lõpetas võiduajaga 7:53:12. Seejuures suutsid alla kaheksa tunnist lõppaega näidata kõik esikolmiku mehed. Teisena lõpetanud Starykowicz´il oli see 7:55:22 ning kolmanda koha mehel Filip Ospaly´l 7:58:44.

Naiste parim, Hollandit esindav Yvonne Van Vlerken, jõudis finišisse üldkokkuvõttes 26ndana, võistluse läbimiseks kulus tal 8:43:07.