Julgeolekuorganid võtavad pühapäeval suurlinnas toimuvat suurüritust kui potentsiaalset terroristide sihtmärki ning käivad läbi kõikvõimalikud stsenaariumid, mis juhtuda võivad, kirjutab newsday.com.

Turvalisuse tõstmine hõlmab muu hulgas rohkemaarvuliste pommikoerte kasutamist, kõrgetasemelist lõhkematerjalide tuvastamise varustust, politseipaate ning sukeldujaid linna kanalisatsioonisüsteemide juures. Lisaks jälgitakse pingsalt linna turvakaameraid ning jaotatakse üle New Yorgi laiali erariietes turvatöötajaid ja politseiagente.

"Boston pani meid tõsisemalt mõtlema, kuidas selliseid üritusi turvata. Midagi ei jäeta juhuse hooleks, kui tegu on turvalisuse või võimaliku ohu hindamisega," ütles väljaandele üks riigi julgeolekuteenistuste allikas, kes eelistas jääda anonüümseks, kuna ei tohiks turvalisust puudutavat siseinfot avalikkusega jagada.

Kõik maratoni finišis sportlasi vastu võtvad pealtvaatajad läbivad homme turvavärava, et neil poleks kaasas relvi ega lõhkeaineid. Samuti vaadatakse läbi nende inimeste kotid, kes jäävad maratonirajast paari kvartali raadiusse. Maratoni avamisparaadil on osalejatel lausa keelatud marssides kotte kanda.

15. aprillil plahvatasid Bostoni maratoni finišipaiga lähedal kaks pommi, mis tapsid kolm ning vigastasid rohkem kui 260 inimest.