Juventus tegi tasavägiselt alanud mängu avaveerandi lõpus vahespurdi ja pääses esimeseks pausiks 23:16 juhtima. Poolajavileks jõudis Rock viigini 43:43, kuid kolmanda veerandi lõpuks oli taas ees Juventus - numbritega 60:57.

Viimane veerand kulges põnevas punkt-punkti heitluses. 43 sekundit enne lõppu tõi Vincent Simpsoni kaugvise tabloole viiginumbrid 78:78. Seisul 78:80 sai Simpson kahest vabaviskest korvi vaid ühe ning leedulased kasvatasid oma eduseisu taas kolmepunktiliseks. Lõpusekunditel oli Tanel Kurbasel veel võimalus mäng viigistada. Paraku tema kolmene ei tabanud. Lõppskoori vormistasid leedulased vabaviskest.

Simpson oli 16 punktiga tartlaste resultatiivseim, Janar Talts ja Kurbas tõid 15 punkti. Gert Dorbek sai avaveerandi alguses vigastada ning mängis täna vaid kaks minutit. Füsioterapeut Martin Vahimets ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et Dorbek sai kaitses löögi vastu jalga ja reie lähendajalihas jäi valusaks. "Edasi-tagasi sai ta liikuda, kuid küljele mitte, seepärast otsustasime teda säästa," lausus ta.

"Samal ajal ravib vigastust ka Augustas Peciukevicius - talle teeb häda reie painutajalihas. Tartusse tagasi jõudes alustame mõlema tagamängija ravimist ja loodame, et teisipäevaseks eurosarja kohtumiseks on mõlemad taas rivis," ütles Vahimets.

Peatreener Gert Kullamäe jäi hoolealuste võitlusliku mänguga rahule. "Väga raske mäng. Simpsonil tuli pingutada ilma puhkeminutiteta. Kristen Meister andis tagaliinis vajalikku hingetõmbeaega Tanel Kurbasele. Kuna ka Valmo Kriisa ravib vigastust, siis on meil tagaliinis kolm meest väljas ja seis päris kurb. Aga, mis ikka halada, püüame jõudusid koondada ja eurosarja mänguks valmistuda," sõnas Kullamäe.

Juventus võitis täna lauavõitluse 35:28 ja näitas Rockist paremat viskekindlust (näiteks kahesed 58 vs 46%). Juventuse tulemuslikum oli Nikita Barinov 16 punktiga.

Eile olid tartlased 12 punktiga alla jäänud C-alagrupis täiseduga jätkavale Prienaile. Rockil on nüüd Balti liigas neljast mängust juba kolm kaotust, Juventusel on kirjas kaks võitu ja üks kaotus.

Vaata videot valusast lõpuheitlusest: