Viimased paar aastat vigastustega kimpus olnud endine Euroopa profipoksi meister Helenius on tegemas karjääris muudatusi. Seni Sauerlandi promootoritiimi all võidelnud ning kõik 19 profimatši võitnud soomlane on ostnud end Saksa ettevõtte alt vabaks ning tulnud tagasi kodumaale, kus jätkab treenimist ning asub korraldama oma järgmist profivõitlust.

Maailma üliraskekaalu profireitingus asub Helenius hetkel lausa viiendal kohal.

Karlsonil avaneb suurepärane võimalus tänu Eesti koondise peatreeneri Ervin Kadele, kes aastad tagasi Soome koondise eesotsas Heleniuse kodumaa poksi juurde tõi ning kelle juhendamisel teed tippu alustas.

"Buster Douglas tuli ka kunagi raskekaalu maailmameistriks, kuna oli Mike Tysoni sparringupartner. Rainil on edasiminekuks vaja tarkusi ja kogemusi. Kindlasti annab Heleniusega võitlemine juurde ka eneseusku, mis tal pärast universiaadil saadud kaotust kõikuma on löönud," lausus Kade Delfile.

Enesekindlus ja eneseusk on poksis äärmiselt olulised komponendid. Mullune üliõpilaste maailmameister Karlson on Kade sõnul omavanuste seas ikkagi maailmaklass. "Kõige rohkem ongi tal psüühilist arengut vaja."

Heleniusel on Karlsoni ees aga vähemalt kümnekilone kaalu -ja 10-sentimeetrine pikkuseeelis. "Eks Rain peab nüüd kodus rõhu just füüsilisele treeningule panema," lisas Kade.

Koos Karlsoniga asuvad Heleniusega sparrima ka teised poksijad üle maailma. Ka nendega saab Karlson kätt proovida ning selle käigus oma kogemusi täiendada.