Ülekaalukalt kopsakaima aastapalga pistab eeloleval hooajal tasku Los Angeles Lakersi vigastatud supertäht Kobe Bryant. Viiekordne NBA meister kasseerib palgarahana sisse ligi 30,5 miljonit dollarit. Vaid mõne üksiku Euroliiga klubi eelarve on suurem kui Bryanti aastapalk.

Palgatabeli teine mees on Dallas Mavericksi staar Dirk Nowitzki, kes ei tohiks samuti nuriseda. Kontole tiksub ühe hooajaga 22,7 miljonit. Enam kui 20 miljonit teenivad veel Amare Stoudemire (New York Knicks), Joe Johnson (Brooklyn Nets), Carmelo Anthony (New York Knicks) ja Dwight Howard (Houston Rockets).

NBA viimaste hooaegade kõige väärtuslikum mängija LeBron James (Miami Heat) jagab palgatabelis 19 miljoni dollariga 8.-9. kohta koos tiimikaaslase Chris Boshiga. NBA meisterklubi kolmas supertäht Dwyane Wade on 18,6 miljoniga kohe nende järel palgatabeli kümnes mees. Esikümnesse mahub ka Pau Gasol, hispaanlasest Lakersi keskmängija kasseerib hooajaga 19,2 miljonit dollarit.

Ka Pau Gasoli noorem vend Marc teenib kena kopika. Memphis Grizzliesi koljati palganumbriks on 14,8 miljonit. Seda on näiteks enam kui San Antonio Spursi tagamängijal, Prantsusmaa suvel EM-tiitli vedanud Tony Parkeril, kes lepib "kõigest" 12,5 miljoniga.

Suvel Utah Jazzi vahetatud lätlane Andris Biedrinš on palgatabelis 67. kohal teenides 9 miljonit USA dollarit. Muide, mullu Golden State Warriorsis vahetusmeheks olles sai Biedrinš iga väljakul viibitud minuti eest 11 801 dollarit. Pole paha! Ja meie nutame kui mõni Kalev/Cramo mängija saab kuus sama palju.

Vaata NBA PALGATABELIT täismahus!