Inglismaa. Kui hooaja eel paistis, et kaks Manchesteri klubi ja Londoni Chelsea hakkavad ilmselt Premier League`i esikoha nimel võitlema, siis tegelik esikolmik näeb kaheksa vooru järel välja hoopis selline: Londoni Arsenal juhib, Liverpool ja Chelsea jagavad teist kohta. Ka Meistrite Liigas on just Arsenal, kelle sangariteks on olnud seni Aaron Ramsey ja Mesut Özil, näidanud Inglise klubidest parimat mängu.

Saksamaa. Üheksa vooru on mängitud ning esikolmik on tihedalt koos. Müncheni Bayern juhib 23 punktiga, teine on 22 silmaga Dortmundi Borussia. Kui mulluste Meistrite Liiga finalistide edus ei kahelnud hooaja eel ilmselt keegi, siis sarnaselt Dortmundile 22 punkti kogunud Leverkuseni Bayer on teenitult esikahe kannul. Lisaks Leverkusenile, mille eesotsas on tegemas imelist tööd soomlane Sami Hyypiä, on Bundseligas mõneti üllatuslikult suurepäraselt mängimas ka liiga uustulnuk Berliini Herta, kes asub 15 punktiga tabelis neljandal real.

Hispaania. Ka La Ligas pole läinud kõik nii, nagu esialgu arvati. Barcelona küll juhib, kuid teiseks, vaid punkti kaugusele Kataloonia klubist on võidelnud end Madridi Atletico. Edu taga on kogu meeskond, kuid eriti tuleb poolehoidjatel tänada liiga Brasiilia-Hispaania ründajat Diego Costat, kes edestab väravalööjate edetabelis 10 tabamusega kõiki konkurente, ka Lionel Messit ja Cristiano Ronaldot. Real on liigatabelis kolmas, kolme punkti kaugusel Barcelonast.

Itaalia. Vanameister Francesco Totti on pannud AS Roma aastatepikkuse vaheaja järel taas mõtlema meistritiitlist, edu lähimate jälitajate Napoli ja Torino Juventuse ees on juba 5 punkti. Tõsi, hooaeg on alles algusjärgus ning võidukarika pealinna toomiseni on veel pikk tee.

Prantsusmaa. Viie Euroopa tippliiga seas ainus, kus hooaja algus on läinud tõesti nii, nagu arvati. Zlatan Ibrahimovic ja Edinson Cavani eestvedamisel on Pariisi Saint-Germain 24 punktiga liider, järgneb teine superrikas klubi Monaco 22 punktiga. Väiksema eelarvega klubidest on alustanud hooaega kõige paremini Lille, kes hoiab 20 punktiga liigas kolmandat kohta.