Goal.com kirjutab anonüümsetele allikatele tuginedes, et Van Persiel oli enne 22. septembril toimunud matši Manchester Cityga Moyesiga sõnavahetus, kus hollandlane oma juhendajale otse välja ütles, mis ta tema treeningutest arvab. Nimelt vigastas Van Persie ühel selle kohtumise eelsel treeningul kubemelihast ning pidi 1:4 kaotust Cityle vaatama tribüünilt.

See lõpetas Van Persie 2011. aasta märtsini ulatuva seeria, kus ta oli järjest platsil käinud 90 Premier League'i kohtumises, kui arvestada nii Arsenali kui Unitedi eest mängimist.

Samuti polevat Van Persie rahul, et Moyes ei jätnud Sir Alex Fergusonilt treeneritooli üle võttes alles hollandlasest abitreenerit Rene Meulensteeni.

Van Persie on varem meedia vahendusel meenutanud Arsenali treeninguid enne 2010. aasta jalgpalli MM-i ning öelnud, et need olid palju paremad kui koondise kogunemiste ajal. 30-aastase ründaja arvates ei sobi rasked treeningsessioonid tema plahvatusliku mängustiili, füüsilise vormi ega enam ka vanusega.

Seevastu Wayne Rooney on öelnud, et Moyesi treeningud, mis tõesti on Fergusoni ajaga võrreldes raskemaks muutnud, on teda just paremaks teinud.

"Treeningud on teistsugused ning tal on teistsugune nägemus sellest, kuidas ta tahab meid mängimas näha. Ausalt öeldes on treeningud olnud nii rasked. Me jookseme palju rohkem. Pikad jooksud, kiiremad jooksud, teravamad jooksud. Ma tunnen, et mulle on sellest tõesti kasu olnud. Tunnen ennast rohkem vormis olevat kui kunagi varem. Mul olid hooajaeelses ettevalmistuses mõned vigastused, aga ma tunnen end suurepäraselt ja vormis. Olen õnnelik ja naudin oma jalgpalli," rääkis Rooney viimaste koondisemängude ajal Inglise meediale.