Hodgson viskas nalja Poolaga MM-valikmängu vaheajal, kui üritas Chris Smallingule selgeks teha, et ta peaks rohkem Andros Townsendile söötma. Treener kasutas oma mõtte edastamiseks NASA anekdooti, kus on väljend "feed the monkey" ("toida ahvi" - toim).

Treener rääkinud jalgpalluritele enne oma mõtte edastamist järgneva anekdoodi: "NASA otsustas viimaks inimese kosmosesse saata, ehkki varem olid seal käinud ainult ahvid. Mees ja ahv saadetaksegi raketiga kosmosesse ning maa pealt tuleb korraldus: "Ahv, lülita mootorid sisse." Natuke hiljem uus käsk: "Ahv, kontrolli kütusevarusid." Veel natuke hiljem: "Ahv, kontrolli, kas mehel on kõik elutegevust tagavad seadmed korras." Kosmonaut ei pea enam vastu ja saab pahaseks, küsides NASA käest: "Millal mina midagi teha saan?" NASA vastab: "Veerand tunni pärast - anna ahvile süüa."

Tänaste Inglismaa kõmulehtede The Suni ja Daily Mirrori teatel oli vähemalt üks Inglismaa koondise jalgpallur treeneri naljast šokeeritud, sest Townsend on mustanahaline.

Täna on Hodgson esitanud ametliku vabanduse ning tema kaitseks on sõna võtnud nii Inglismaa Jalgpalliliit kui ka mitu rahvuskoondise jalgpallurit eesotsas Wayne Rooney ja Townsendiga.

"Ma ei tea, millest selline kära. Mingit solvangut ei olnud. See ei ole uudist väärt teema!" teatas Townsend Twitteris.

Inglismaa võitis teisipäeval Wembleyl Poolat 2:0 ja tagas pääsme järgmise aasta MMile.