"Koosseis on teada ja suures plaanis ka nii-öelda mänguplaan. Ma ei oska detailsemalt seda lahti rääkida. Loomulikult peab päev enne mängu enam-vähem kõik selge olema. Midagi nuputada enam ei saa," rääkis Rüütli koondise peatuspaigas Pirita TOP Spa hotellis toimunud pressikonverentsil.

Rüütli ei paljastanud algkoosseisust midagi ka ajakirjanike pikema pinnimise peale. "Ma ei taha seda öelda. Milleks? See on meeskonnasisene asi. Ei ole mõtet hakata sel teemal arutama," ütles ta, tunnistades siiski, et kerge polnud homse mängu eel 11 meest välja valida.

"Kindlasti pole lihtne leida parimat koosseisu. See on mingil hetkel suhteliselt keeruline. Aga praeguseks on need keerulised hetked möödas."

Kaartide tõttu ei saa Türgi vastu mängida paremkaitsja Enar Jääger. Kuidas teda asendada? "Paremkaitse probleem tuleb lahendada. Mis meil variandid olid? (Gert) Kams on variant, teine võimalus on panna paremale Taijo Teniste, (Dmitri) Kruglov võib mängida vasakul. Selline oli seis, kui oli vaja seda asja kaaluda. Praeguseks on selge, kes seal mängima hakkab, aga seda teavad ainult mängijad. Koosseisu ma praegu välja ei ütle."

Rüütli koosseisuvalik sai kõva kriitikat viimase Ungari mängu järel Budapestis, mis kaotati hävitava skooriga 1:5. Ungarlased hoiavad praegu D-alagrupis Hollandi (22 punkti) järel 14 silmaga teist kohta. Türgi on kohe nende järel 13 punktiga kolmas. 13 punkti on ka Rumeenial. Edasipääsukonkurentsist välja langenud Eesti asub tabelis eelviimasel ehk 5. kohal.

Vaata tänast pressikonverentsi videost!

Vaata ka, mida rääkis teisipäeval Delfile Eesti koondise väravavaht Sergei Pareiko!