"Et võita Meistrite Liigat, peab sul olema viis või kuus maailmaklassi mängijat. See on eeldus, kui soovid liigat võita. Meie pole selle tasemeni veel jõudnud," rääkis Moyes mõned päevad tagasi. Kui endine Evertoni treener tõesti nii arvab, siis võinuks ta ju suvel meeskonda paar uut tippmängijat tuua. Tõsi, Marouane Fellaini soetati, kuid kas sellest piisas?

29. septembril Moyesi üllatavat arvamust kuuldes tekkis küsimus, kas mullu täpselt sama koosseisuga Inglise meistriks tulnud meeskonda juhendav treener peaks sellist juttu rääkima? Pärast eilset mängu Donetski Šahtariga ei ole põhjust Moyesiga enam vaielda.

Kui osade spordiportaalide pealkirjad kõlasid pärast 1:1 viigiga lõppenud mängu "ManU kaotas punkte", siis need, kes mängu nägid, ütleksid pigem "ManU pääses Ukrainast tulema punktiga". Šahtar oli Manchesteri klubist üle pea igas elemendis: nad olid tehnilisemad, kiiremad ja mängisid meeskondlikumalt. Muide, Šahtarist on viimase aasta jooksul lahkunud kaks võtmemängijat - Henrikh Mkhitaryan ja Willian -, ManU põhitegijatest pole selle aja jooksul vahetanud klubi keegi. Ometi on just Šahtar suutnud oma mulluse sära säilitada, ManU aga mitte.

Seda, et United ka ise mängu lõpus enam võitu ei lootnud, iseloomustas ilmekalt meeskonna kolmandal lisaminutil tehtud vahetus, kus ründaja Danny Welbeck asendati kaitsemängija Phil Jonesiga.

Ei näe just tihti taolist vaatepilti, kus Ukraina liigas hetkel kolmandat kohta hoidev meeskond suure ajalooga Manchester Unitediga viigi teeb, kuid pea norus väljakult lahkub.

Moyes pole ainus, kelle arvates United tänavu kõige kõrgemaid kohti ei püüa. Pärast meeskonna 1:4 kaotust Manchester Cityle (22. sept) kirjutas Greg Stobart jalgpalliportaalis Goal.com Unitedist arvamusloo, mille sisust peaks igaüks saama aimu juba pealkirja lugedes: "Moyes peaks unustama tiitli. Manchester United on paremal juhul top 4 meeskond (Inglismaal)".

Mäletatavasti anti ka Sir Alex Fergusonile Manchester Unitedi eesotsas kohanemiseks aega. Olles näinud seda, kui hästi Moyes Evertoni juhendas, ei näe ma põhjust, miks ta ei võiks edukalt ka Manchesteris, tõsi, klass kõrgemal, hakkama saada. Usun, et probleem pole niivõrd mängijate kvaliteedis, kuivõrd selles, kuidas treener mängijad enda kasuks tööle paneb. Seda, kas Moyes suudab ManU mängima panna või mitte, näitab aeg, mida tänapäeva tippmeeskondadel paistab üha enam nappivat.