28-aastane britt tegi mullu hiilgava hooaja võites neli velotuuri, nende hulgas Briti velotuuri ning sai maailmameistrivõistluste grupisõidus 29. koha. Ta pidanuks osalema ka tänavusel MM-grupisõidul, kuid viimasel hetkel tuli loobumisteade. Nüüd on selge mispärast Tiernan-Locke eemale jäi.

Sky ratturil tuleb kolme nädala jooksul astuda UCI dopingupaneeli ette ja selgitada, miks on verenäitudes lubamatult suured kõikumised. Kui selgitused on piisavalt veenvad, ei tohiks karistusi järgneda, vastupidisel juhul võib ees terendada pikem võistluskeeld.

Sky meeskond märkis pressiteate vahendusel, et neil pole tiimi uustulnukale hetkel mingeid etteheiteid. "Meil ei ole kahtlusi tema sportlike tulemuste osas, tema käitumises ega erinevate testide tulemustes, mis tiimi juures tehtud. Ühtlasi anname aru, et kahtlustuse all olevad verenäidud puudutavad perioodi, mil ta polnud veel Sky meeskonna liige. Lubame eelnevalt hukka mõistmata ratturil selgitusi jagada ning las anti-dopingu inimesed faktidele tuginedes otsustavad, mis võis verenäitude suure kõikumise põhjustada," ollakse väljaütlemistes ülimalt korrektsed.

Endura tiimi mullune peamänedžer Brian Smith on meedias Jonathan Tiernan-Locke kaitseks juba välja astunud. "Ma ei oska seletada verenäitude kõikumist, kuid võin vastutada tema 100-protsendilises puhtuses," teavitas Smith kõhklusteta. Ühtlasi märkis ta, et Sky tiimiga oli Tiernan-Lockel otsene kontakt juba mullu, kui võimsa hooaja alguse teinud rattur kutsuti mai algul suurklubi treeningkogunemisele Tenerifele.