Olümpiadistantsi formaadis toimunud võistlusel tuli osalejatel esmalt läbida ujudes kaks 750 meetrist ringi, seejärel pedaalida 42,6 km mööda mägist ja tehnilist rattarada ning lõpetuseks joosta ka veel neli korda kiirel 2,5 km pikkusel jooksuringil.

Stardinumbri all 50 sööstis eliitarvestuses rajale ka hetkeseisuga Eesti parim naistriatleet Kaidi Kivioja, kes läbis võistlustrassi ajaga 2:16.35. Hispaania kuurortlinnas toimunud MK-etapp oli Kivioja jaoks üldse teine kord, mil ta eliitarvestuses ITU MK-etapil kaasa löönud. Augusti alguses Ungaris toimunud MK-etapil näitas Kaidi kahe poolfinaali arvestuses 33. aega.

Naistest võttis Hispaanias kindla võidu MM-sarja üldkokkuvõtte teine inglanna Jodie Stimpson, kes kulutas distantsi läbimiseks 2 tundi, 2 minutit ja 39 sekundit. Võitjale järgnesid Alice Betto Itaaliast ning Rachel Kamer Hollandist.

Meeste arvestuses läks võit šveitslasest Ateena olümpiapronksile Sven Riederer´ile, kes haaravas lõpuheitluses edestas napilt hispaanlast Vincente Hernandezit ja inglast Grant Shledonit. Šveitslase võiduajaks märgiti protokolli 1:53.44, esikolmik mahtus nelja sekundi sisse.