Tänases Eesti Päevalehes tituleerib Leok Rahvuste krossi selle ala olümpiamängudeks, kuna melu raja ääres on võimas ning koondise nimekirjad aukartust äratavad. "Need on nagu motokrossi olümpiamängud. Tohutult rahvast. Parimad sõitjad kohal," ütles Leok.

Rahvuste krossi tiitlikaitsja on Saksamaa, kuid seitse eelmist aastat kuulusid esikohad ainult USA-le, keda Leok peab favoriidiks nüüdki.

"USA on number üks kandidaat seda üritust võitma. Neil on kõik kolm meest väga kõvad. Väga paljud ei saa sellist luksust endale lubada," ütles Leok, kelle koondisekaaslased on tänavu Gert Krestinov ja Erki Kahro. Viimane kutsuti asendama juulikuus Lätis Kegumsis puusaliigest vigastanud Priit Rätsepa.

"Mootorratta selga istub Rätsep vast alles aasta lõpu poole. Praegu liikleb ta vaikselt jalgrattaga ja käib jõusaalis," teadis Rahvuste krossi koondise juht Veiko Biene rääkida.

Eestlaste parim tulemus Rahvuste krossilt pärineb 2004. aastast, kui vennad Tanel ja Aigar Leok ning Juss Laansoo saavutasid Hollandis Lieropis neljanda koha. Mullu tulid Tanel Leok, Krestinov ja Rätsep Belgiast Lommelist tagasi seitsmenda kohaga.

"Kui seekord esikümnesse sõidame, on päris hästi. Eks näis, kuidas läheb. Tehnikaspordis on raske kohti ennustada. Rätsep on meil vigastatud, seetõttu on keeruline paremat tulemust loota. Aga Kahro on ka tubli ja saab kindlasti hakkama."

Leok on karjääri jooksul saavutanud Teutschenthali rajal kaks poodiumikohta ning arvab seda trassi enda jaoks sobivat. "Seal on kõvem pinnas, mis eestlastele üldjuhul ei ole väga sobilik, kuna me treenime rohkem liivarajal, aga minul endal on seal läinud enam-vähem," lisas Leok.

Delfi ja Eesti Päevaleht on sel nädalavahetusel Teutschenthalis kohapeal Rahvuste krossi sündmusi ja kommentaare operatiivselt lugejateni toomas.

Ajakava

Laupäev

11.00 MX1 vabatreening
12.00 MX2 vabatreening
13.00 Open-i vabatreening
15.30 MX1 kvalifikatsioon
16.30 MX2 kvalifikatsiooni
17.30 Open-i kvalifikatsioon

Pühapäev

9.40 soojendussõidud
12.00 B-finaal
14.08 1. sõit (MX1+MX2)
15.38 2. sõit (MX2+Open)
17.08 3. sõit (MX1+Open)

Eesti koondis: Gert Krestinov (MX1), Erki Kahro (MX2), Tanel Leok (Open-klass)