Sõbra juhtimisel langes Eesti koondis juulis Tallinnas peetud kuni 20-aastaste EMil kõrgemast sarjast välja. Viie koondise liikme poolt allkirjastatuna jõudis teisipäeval alaliidu juhatusele kirjalik pöördumine, kus heidetakse peatreenerile ette, et ei saadud temalt enne mängu, mängu jooksul ega poolajal mingeid konkreetseid juhendeid, mida mingis mänguolukorras muuta või ette võtta.

Lisaks häiris mängijaid "peatreeneri mõnitav, alandav ja ebatsensuurne keelekasutus". "Kõikide Rapla mängijate eksimuste puhul treeningutel ja turniiril kutsuti meid "Rapla pededeks"," seisis kirjas muuhulgas.

Varem oli Sõbra käitumist käsitleva kirja korvpalliliidule saatnud ka rühm korvpallitreenereid, pöördumise koostas Üllar Kerde.

Korvpalliliidu president Jüri Ratas ütles Delfile ja Eesti Päevalehele, et on korvpallitreenerite kirja juba Sõbraga arutanud. Teisipäeval nii talle kui ka osadele juhatuse liikmetele saabunud koondise mängijate kirja ei soovinud Ratas kommenteerida.

"Meie reglement nõuab, et kirja vaatab läbi korvpalliliidu aukohus, seejärel arutame seda teemat juhatuses," ütles ta.

Treenerite kirja koostaja Üllar Kerde ütles, et Sõbra käitumine on vastuolus viie korvpalliliidu eetikakoodeksi punktiga.

"Kunagi ei saa kasutada teiste treenerite kohta ebatsensuurseid väljendeid, austama peab kõiki teisi treenereid," ütles Kerde Eesti Päevalehele ja Delfile. "Kõige rohkem häirib karistamatuse tunne. Tahame, et Andres Sõber lõpetaks sellise käitumise, ta peab aru saama, et töötab teiste inimestega koos ja see [käitumine] ei sobi ühiskonda."