Võistlusel lähevad vastamisi kuus eestlast ja kuus välismaalast. Nii palju harukordselt tugevaid mehi pole kunagi varem korraga Eestimaal võistelnud.

Maailmatasemel tipptegijatest osalevad võistlustel Serbiast pärit Ervin Katona, kes on Serbia tugevaima mehe tiitlit kandnud aastast 2006 kuni 2012. Poolat esindab Krzystof Radzikowski, kelle käes on kodumaa tugevaima mehe 2011. ja 2012. aasta tiitlid. Samuti võistleb Läti tugevaima mehe võidutiitlit viimased kaks aastat kandnud Dainis Zageris ning mitmeid olulisi rammumeeste võistlusi Soomes võitnud Antti Mourujärvi. Hollandit esindab Alex Moonen ning Venaemaad Mihhail Võsotšanski.

Eesti meeskonnas on maailmas tugevuselt neljas mees Lauri Nämi, Strongman GP 2009., 2012. ja 2013. aasta tiitliga pärjatud Markus Männik, neljakordne Eestimaa Rammumees Rauno Heinla. Samuti võistleb Eesti meeskonnas 2012 Amateur Strongman European Champion tiitli omanik Meelis Peil. Meeskonnas on veel mitmete Eesti rammumeeste võistlustelt auhinnalisi kohti saanud Kalev Kripp ja Giant World Record Attempt of Farmer walk 2013 võitjatiitli saanud Gunnar Gimbutas.

Võistlused toimuvad 5. oktoobril Tallinna Spordihallis algusega kell 16.

MTÜ Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühing (EPRÜ) loodi 2007. aastal. Ühingu eesmärgiks on rammumehe spordiala juhtimine ja edendamine Eestis ning rammumeestele sportimiseks ja alaga tegelemisks parimate tingimuste loomine.