Kohtumine algas tasavägiselt ja äärmiselt hoogu läks koheselt Linas Kleiza, kes lõpetas avaveerandi 13 punktiga ning juhtis Leedu ette 22:19. Teisel veerandajal haaras Prantsusmaa peamiselt Nicolas Batumi juhtimisel aga juhtohjad ning tagasi enam ei vaadanudki. Poolajaks oli Prantsusmaa eduseis 50:34.

Leedu ei jõudnudki enam 14 punktist lähemale. Viimasele veerandile mindi 18-punktilises eduseisus ning kolm minutit enne kohtumise lõppu lasti ühekaupa põhitegijad platsilt pingile võitu nautima.

Nicolas Batum tõi kokkuvõttes 17 punkti. Kolmandal veerandajal hoogu läinud Boris Diaw lisas 15 punkti, 6 lauapalli ja 4 söötu.

Leedu parim oligi 20 punktiga Kleiza. Mängujuht Mantas Kalnietis lisas 19 punkti.

Oma seitsmendal EM-finaalturniiril 2005. aasta pronksi ja 2011. aasta hõbeda kõrvale lõpuks kulla võitnud ja turniiri MVP-ks valitud Tony Parker (finaalis 12 punkti) tõusis Euroopa meistrivõistluste kõigi aegade punktitabelis teisele kohale, möödudes Dirk Nowitzkist. Legendaarsest Nikos Galisest jääb teda lahutama kaheksa punkti.

Leedu jaoks oli hõbe pärast taasiseseisvumist neljas EMi medal - 1995. aastal oldi samuti teised, 2003. aastal tuldi Euroopa meistriks, 2007. aastal pronksile. Praegusel põlvkonnal oli kolme aasta tagusest ette näidata pronks maailmameistrivõistlustelt.

Turniiri sümboolsesse viisikusse valiti lisaks Parkerile veel Kleiza, Hispaania koondise keskmängija Marc Gasol, Horvaatia äär Bojan Bogdanovic ja sloveenide mängujuht Goran Dragic.

Finaali eel:
Leedu tegi poolfinaalis suurepärase mängu horvaatide vastu ning võttis 77:62 võidu. Prantslased olid kohutavale avapoolajale vaatamata üle tiitlikaitsjatest hispaanlastest, võites kohtumise lisaajal 75:72.

Korra on Prantsusmaa ja Leedu sel turniiril juba omavahel kohtunud. 11. septembril peetud vahegrupimängus oli Leedu 76:62 prantslastest parem.

Prantsusmaa pole kunagi Euroopa meistriks tulnud, kuigi kaks korda on jõutud finaali ning suisa viis korda on oldud kolmandad. Nende viimane medal pärineb eelmiselt EM-ilt, kui finaalis kaotati Hispaaniale.

Leedu on tulnud Euroopa meistriks kolmel korral: 1937. aastal Riias, 1939. aastal Kaunases ning 2003. aastal Stockholmis. Viimati võideti medal 2007. aastal, kui tuldi kolmandaks.

Tänase mängu üks suuremaid küsimusi on see, kuidas leedukad tulevad toime Prantsusmaa ning San Antonio Spursi tagamängija Tony Parkeriga. Poolfinaalis ei suutnud hispaanlastest keegi 31-aastast mängumeestest peatada ja nii kogunes Parkeri arvele lõpuks 32 punkti. Täna jääb tema katmine Mantas Kalnietise ja ilmselt ka Reinaldas Seibutise peale.