Põhidistantsi start anti Kuressaare tervisepargist. Juba esimestest kilomeetritest alates asus võistlust dikteerima Harri Sokk, kes suvise triatloni hooaja põhjal on tähelepanu tõmmanud ennekõike oma tugeva rattasõidu ja kompromissitute duellidega noore tulevikulootuse Markko Etverkiga. Rattasõidu aeg oli Sokul parim ka seekord, ent lisaks sellele domineeris ta ka mõlemal jooksuetapil, tagades sellega endale ülejäänud konkurentide ees suhteliselt kerge võidu. Finišikell näitas lõpuajaks 1:34.23.

Teise koha nimel oli põnevust märksa rohkem. Olles esimese kahe ala järel Rigo Räimele selgelt alla jäänud, asus Marek Antoniak viimase jooksuetapiga kaotatud vahet tagasi tegema. Paraku oli 4 km pikkune jooksudistants selleks liialt lühike ning nii tuli Antoniakil leppida kolmanda kohaga. Tema lõpuaeg 1:42.07, teisena lõpetanud Räim sai kirja numbrid 1:41.47.

Naiste arvestuses võitis ülekaalukalt Tabasalu Triatloniklubi eest võistelnud Sirlet Viilas, kes lõpuajaga 2:02.32 edestas teisena finišeerinud Sirje Kõresaart. Noorte distantsil läksid esikohad Andres Nöpsile ja Laura Kallasele. Lastedistantsil võidutsesid Kaarel Trepp ja Marie-Elisabeth Martinson.

Saaremaa duatloni näol on tegemist Jaan Pehki ja Kristjan Raiendi mälestusvõistlusega, kuna just nende meeste osavõtul selgitati 1994. aastal Saaremaal välja esimesed Eesti meistrid duatlonis. Paraku jäi Saaremaal toimunud võistlus meestele viimaseks. Mõlemad triatleedid hukkusid 28. septembri parvlaeva „Estonia” katastroofis, millega oldi teel Saksamaal toimuvatele võistlustele.