"14. septembril 2013, Tridens Eesti motokrossi meistrivõistluste viiendal etapil leidis aset vahejuhtum, kus Saku motoklubi võistleja Indrek Mägi isa Koit Mägi ähvardas füüsilise vägivallaga Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni pressiesindajat Margus Kiiverit. Kuna tegu pole esimese korraga, kus Koit Mägi ähvardab EMFi töötajaid või ametnikke, siis hoiatab EMF Koit Mägi ja Saku motoklubi ning teatab, et järgnevate sarnaste, motosporti kahjustavate juhtumite korral rakendatakse "EMF Motokrossi võistlustingimused 2013" punkti 37.10," seisab EMFi nõukogu saadetud kirjas.

"Motospordi hea maine on meie endi kujundada ja hoida ning igal sõitjal on kohustus lähtuda oma tegevuses heast tavast ja väärtustest," lisatakse EMFi pöördumises.

Margus Kiiver rääkis Delfile, et 14. septembri võistlusel oli tal tõesti väike arusaamatus etapil kolmanda koha saanud ja MX1 klassis pronksmedali kindlustanud Indrek Mägi isaga.

"Koit Mägi arvates ei kajastatud võistluse kommenteerimisel piisavalt palju Indreku võistlemist. Ausalt öeldes jäi arusaamatuks, millega ta rahul ei olnud," meenutas Margus Kiiver juhtunut. "Meil oli seejärel sellel teemal väike arutelu. Mina, kes ma olin sellel võistlusel üks kommenteerijatest, avaldasin arvamust, et kõik sõitjad said võrdselt kajastatud. Selle peale ütles Mägi, et kui tema oma arvamust avaldaks, siis ma oleksin selili maas."

Koit Mägi sõnas Delfile, et tema nimetatud süüdistustega ei nõustu, kuid pikemalt sellel teemal rääkida ei soovi. "Pressiesindaja väited on alusetud. See, kuidas ta mingitest lausetest aru saab, puudutab tema professionaalsust," teatas Mägi, kelle sõnul on hetkel suur tüli alaliidu ja sõitjate vahel.

Oma poja koduleheküljel avaldas Koit Mägi sellise vastuse EMFile: "Kui Margus Kiivrit on füüsiliselt ähvardatud, siis on ainuke võimalus esitada kaebus õiguskaitseorganitele ja kui seda ei tehta, siis tuleb tal vastust anda laimamise eest vastavalt Eesti Vabariigi seadustele ning sama kehtib ka EMF aadressil, kes on võistluste reglementi korduvalt rikkunud ja võidusõitjaid eksitanud. Kui olete huvitatud õigluse jalule seadmisest, palun esitage süüdistus ning Teiega võtab ühendust Koit Mägi advokaat, sest Koit Mägi ei kuulu Teie punktis 37.10 loetletud isikute ametliku koosseisu."

Delfi üritas sõna anda ka krossisõitja Indrek Mägile, kuid tema soovitas suhelda oma isaga ja keeldus omapoolsetest kommentaaridest.

Motokrossi võistlustingimuste punkti 37.10, millele EMFi kirjas viidatakse, ütleb: "Klubi esindajate, mehaanikute, treenerite, võistlejate tegevus, mis on vastuolus EMF-i põhimõtete ja tegevussuundadega ja kahjustab motokrossi ja kogu EMF-i mainet - karistatakse klubi EMF juhatuse otsusega rahatrahviga 500 kuni 1000 eurot. Trahv peab olema tasutud 1 kuu jooksul. Karistuse mitte tasumisel peatatakse antud klubi võistlejate litsentsid ja klubi kuuluvus EMF koosseisu."