Leedu haaras juhtohjad kohe mängu alguses, avaveerandi lõppedes oldi ees viie punktiga, 24:19. Teisel neljandikul jätkus võrdne mäng, kuigi horvaadid olid sisuliselt kogu veerandi mõne punktiga maas. Poolajale mindi Leedu 40:37 eduseisul. Avapoolaja resultatiivseim oli algavaks hooajaks Euroopasse mängima naasev Linas Kleiza 17 punkti ja 7 lauapalliga.

Kui avapoolajal tundus, et täna tuleb imeline Kleiza soolo, siis otsustava vahe tegid kolmanda veerandi alguses sisse hoopis Jonas Maciulis ja Mantas Kalnietis. Kolmanda veerandi 21:8 vahespurt tähendas seda, et leedukad said viimasele veerandile vastu minna juba 16-punktilises eduseisus. Ka viimase kümne minutiga ei leidnud horvaadid Leedu peatamiseks püssirohtu ning mängu võitsid baltlased 77:62.

Üleplatsimeheks kerkis Maciulis 23 punkti ja 6 lauapalliga, Kleiza tõi 22 punkti ja 11 punkti. Hea mängu tegi ka 18 punkti, 3 lauapalli ja 4 korvisööduga Leedu võitu panustanud Kalnietis. Horvaatide tulemuslikeim oli Bojan Bogdanovic 15 punktiga, keegi teine kahekohalist arvu kokku ei saanud.

Viimati mängis Leedu korvpallikoondis EM-finaalis 2003. aastal Stockholmis, kui tuldi ka esmakordselt Euroopa meistriteks. Finaalis alistati toona tulemusega 93:84 Hispaania, kes võitnud EM-i kahel viimasel korral. Muide, ainus mängija, kes nii 2003. aastal kui tänavu Leedu koosseisu kuulub, on 33-aastane Kšištof Lavrinovic. Kui kümme aastat tagasi viskas ta finaalis Hispaania vastu 7 punkti, siis tänases mängus horvaatide vastu ta väljakule ei pääsenud.

Horvaatia võib tänasele kaotusele vaatamata korrata oma edukaima finaalturniiri tulemust, sest nende parim saavutus pärineb 1993. ja 1995. aastast, mil võideti pronksmedalid. Pronksilahing on sarnaselt finaalile kavas pühapäeval.

Leedu-Horvaatia poolfinaal: