See tähendab ühtlasi, et Mätas tõusis Moskva MM-il auhinnalisele kohale ning peaks IAAF-ilt saama preemiarahaks 4000 dollarit.

"Ei osanud esialgu üldse mõeldagi, et selline võimalus on olemas, et keegi võib dopinguga vahele jääda ja ma koha võrra tõusen. Esialgu ei olnud see üldse meeldiv uudis, kuna tegu on väga sümpaatse inimesega, kellega ma sain hästi läbi. Aga eks igaüks valib ise oma tee," rääkis Mätas ETV spordisaate otse-eetris.

"Loodetavasti saan oma preemiaraha ikka kätte. Esialgu ei tea veel, millal ja kust kaudu," lisas Mätas, kinnitades, et 4000 dollarit lisaraha teeb tema järgmise hooaja ettevalmistuse oluliselt lihtsamaks. Veel avaldas ta oma aastaeelarve, milleks on 20 000 eurot. "See on summa, millega saaksin kõik asjad kaetud."

Lõpetuseks avaldas Mätas lootust, et jõuab 2016. aastaks sellisesse vormi, mis lubaks tal Rio de Janeiro olümpial heidelda medali nimel.

Ukraina kergejõustikuliit määras täna Avramenkole kaheaastase võistluskeelu. Samasuguse karistuse sai samuti kuu aega pärast MM-i dopinguga vahele jäänud sprinter Jelizaveta Brõzgina, kes jooksis mullu Londoni olümpial pronksi võitnud Ukraina 4 X 100 meetri teatenaiskonnas.

Avramenko dopinguproov näitas jälgi steroidi nimega metüültestosterooni kasutamisest, Brõzgina poolt patustatavaks aineks oli drostanoloon.

Brõžina sai Moskva MM-il 200 meetri sprindis 12. koha.