Selline uudis ei ole aga meeltmööda Fernando Alonsole, kes on valmis Ferrarist lahkuma, kirjutavad Saksamaa suured ajalehed Bild ja Welt. Sanomati sõnul vahetab Räikkönen välja siiski Felipe Massa.

Ilta Sanomati sõnul on Räikkönen sõlminud Ferrariga kaheaastase lepingu. Leping tehakse teatavaks hiljemalt kolmapäevaks. Lepingut kinnitab ka BBC.

Sellest, et Räikkönen siirdub tänavuse hooaja järel, kui tal lõpeb leping Lotusega, taas Ferrarisse, teatasid nädalavahetusel nii Saksamaa telekanal RTL, suurim päevaleht Bild kui ka mainekas ajakiri Auto Motor und Sport.

Ferrari president Luca di Montezemolo on kolmapäevaks Maranellosse kokku leppinud kohtumise Felipe Massaga, et talle öelda, et meeskond ei vaja enam tema teeneid.

Bildi andmetel on Ferrari lepingu sõlmimine Räikköneniga veninud vaid seetõttu, et meeskonna üks juhtivaid figuure, David Robertson ravib hetkel USA-s vähki.

Väidetavalt on Alonso tungivalt palunud, et Ferrari jätkaks uuel hooajal samas koosseisus. Ferrari on sellele palvele vastanud eitavalt.

Saksamaa ajalehtede Bild ja Welt andmetel on Alonso Räikköneni liitumisest nii nördinud, et on valmis siirduma Lotuse meeskonda soomlase kohale. Varem on spekuleeritud, et Alonso võib uuel hooajal võtta vormel-ühest ka vaheaasta.

Räikköneni Ferrariga liitumise korral on õhus ka küsimus, kes hakkab soomlasele 20 miljoni eurost palka maksma. Esialgse kava kohaselt tuleks üks osa palgast Alonso isiklikult sponsorilt, Hispaania pangalt Santanderilt, ning teine osa Ferrari sponsorilt Shellilt.

Räikkönen ise ei soovinud pühapäevase võistlussõidu järel Ferrariga liitumist kommenteerida. "Ma ei tea sellest veel midagi. Kui ma teada saan, annan ka teile teada," sõnas soomlane.