Driftihooaeg on olnud pikk ja pingeline kõigile sõitjatele. Juba aprillis Tabasalu rajalt alguse saanud hooaeg on tänaseks selgitanud soosikud hooaja üldvõidule. Enne viimast etappi asetseb punktitabelis kõrgeimal kohal Taavi Toomara meeskonnast SmokeHunters, kellele järgneb mullune driftimeister ja tiimikaaslane Eduard Vahemets. Nende punktivahe on piisavalt väike, et pinge säiliks ning pingutama peab lõpuni. Eelmisel etapil, kus osales kümneid Põhja-Euroopa parimaid driftijaid, väga häid sõite teinud Vahemets on hoos ning ootab viimast etappi pikisilmi. Siis loodab ta panna väärika punkti tänavusele hooajale. „Tõepoolest ei ole mul enne viimast etappi ette näidata liidripositsiooni, ent tegelikult pole kurvastuseks põhjust. Hooaeg on läinud hästi ning viimasel etapil on veel kõik võimalik. Võitu ma kindlasti kellelegi lihtsalt ei kingi, isegi kui tegemist on minu hea meeskonnakaaslasega, kelle edukuse üle mul on väga hea meel. Ma jään hooajaga täielikult rahule siis, kui kaksikvõit jääb meie meeskonnale. See on meie ühine eesmärk,“ rääkis Eduard Vahemets.

Hooaja punktitabelis järgneb Vahemetsale tänavune üllataja, NRR tiimi liige Märt Kuvvas, kellele esimene hooaeg pro-klassis on kulgenud isegi üle tema isiklike ootuste-lootuste. Punktivahe liidriga on praegu siiski liialt suur, et isegi kui Kuvvas võtaks järgmiselt etapilt maksimaalsed punktid, ei ohustaks see praegust liidrit Toomarat. Teoreetiliselt võib konkurendi täieliku ebaõnne korral Kuvvas ohustada praegu teisel positsioonil olevat Eduard Vahemetsa. „Vahemetsa näol on siiski tegemist Eesti meistriga, tal on väga suur kogemustepagas. Mul pole põhjust nuriseda tänavuse hooaja üle, sest olen teinud väga hea tulemuse,“ rääkis Kuvvas.

Kes võtab võidu viimasel etapil, saab selgeks laupäeva õhtuks. Enne, kui selguvad pro-klassi parimad, peavad Laitse Rallypargis street-klassi võistlejad maha oma neljanda ehk hooaja eelviimase lahingu.

Laupäev, 14. september
11.00 avatakse väravad pealtvaatajaile, pro-klassi vabatreening
11.30- 12.00 lõuna
12.00- 13.45 street-klassi kvalifikatsioon
14.00 – 15.00 pro-klassi kvalifikatsioon
15.05-15.45 võistlejate koosolek
16.00-17.00 street-klassi top16
17.00-18.00 pro-klassi top16
18.00-18.15 autasustamine