"Kogu austuse juures Riismani ja tema sportlike saavutuste ees, olen seisukohal, et korvpallile tehti kirjatükis alusetult liiga. Ma ei arvusta pealkirja, vaid loo sisu. Ma olen olnud pikalt seotud spordialaga, mida saatis hetkel edu ja seda peabki kajastama positiivselt. Tohutu rahvas, kes oli saalis ja telerite taga, nautis seda hetke ja neile läks see korda. Miks peaks edu kajastama negatiivselt," viskas Kuusmaa õhku küsimuse.

Eriliselt keema ajas endist tippmängijat sõna muda. "Kas Mait Riisman soovis saada mudavabariigi EOK presidendiks? Meie väiksus seab mingis mõttes piirid ja selles pole süüdi sportlased. Palju on meil pallimängualasid, kes saavad hõisata Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile jõudmisega? Lähtuda tuleb ikkagi reaalsusest. Meie väiksus seab piirid, isegi kui me seda ei taha. Ja finaalturniirile ei saa ka minna jutuga, et läheme suuri peksma. Jah, suuri võib võita, aga see on erakordne õnnestumine," jätkas Kuusmaa.

"Mis puudutab Tallinn - Tartu vastasseisu kodusel korvpallitandril, siis mänge Eesti meistritiitlile ei saa maha teha. Vastupidi, seda peab väärtustama. Paljudes riikides on kahe meeskonna sündroom, kes pidevalt tiitlile heitlevad, võtame Kreeka, Läti, Leedu jne. Kas nende kohta võib ka öelda, et kõik on halb ja hägune? Mina leian küll, et pigem peab asju nägema ja kajastama positiivses valguses, mitte kogu aeg kriitikat tegema," lõpetas Kuusmaa, kes sportlaskarjääri jooksul mängis mitmetes välisriikides ning teab enda sõnul väga hästi, kuidas teistes riikides oma maa meistrivõistlusi hinnatakse.