Kohale oli tulnud 18 noort pilooti üle Euroopa. Kindlaks favoriidiks peeti Inglismaa kohalikku noort Ben Jelfi, kes on mitmekordne maailma- ja Euroopa meister.

Ajasõidus tuligi Jelfil parim aeg, talle järgnesid Paul Zujenkov ja Sken Heidemann, Rene Suuk oli viies. Esimeses stardis sai parima lähte Jelf, kes juhtis sõitu, aga eksis ühe pöördepoi võtmisega ning sai karistuseks ringi otsa. Sõidu võitis Zujenkov, teine oli Thomas Mantripp ja kolmas Suuk.

Teise sõidu esimeses pöördes toimus kokkupõrge Rene Suugil ja ta pidi võistluse katkestama. Võitis taas suurepärast kiirust näidanud Zujenkov, Heidemann oli neljas.

Kolmandas sõidus ei jätnud Zujenkov midagi juhuse hooleks. Võttis kindla võidu ja kindlustas omale punktidega maailmameistritiitli. Heidemann tuli sõidus kolmandaks ning tema medalivõit polnud veel kindel, otsustavaks sai viimane neljas sõit. Eesti noormees pidi üle finišiliini jõudma vähemalt kolmandana ja jätma seljataha Michelle Knudseni Norrast. Täpselt nii ka sündis ning Heidemann saavutas maailmameistrivõistluste pronksmedali. Rene Suuk jäi ühe sõidu punktidega seitsmendaks.

Varasemalt on veemoto noorteklassides tulnud maailmameistritiitel Eestisse ühel korral kui Sten Kalder hooajal 2008 võitis klassi JT-250 MM-i.

Heaks märgiks oli veel see, et kõikide GT-15 MM-i medaliomanike paadid on valmistatud Eestis, Tartus treeneri ja paadiehitaja Üllar Põvvati käe all.