"Väga-väga kõva!" ütles Vene ETV2 otse-eetris pärast 61:49 võitu publiku kohta. "Publik oli meile väga-väga suureks abiks. Suur tänu kõigile, kes saali tuli ja meile kaasa elasid!"

"Väga uhke tunne on. See pikk töö, mis me teinud oleme, tasus lõpuks ära. Väga-väga hea meel on."

Vene ei nõustunud küsimusega, kas Eesti kartis oma viimast vastast Bulgaariat rohkem kui oleks pidanud. "Ei kartnud rohkem, kui peaks. Tegelikult olid nad ikka väga kõvad ja eesliin on neil päris hea. Seis jäi küll üle kümne, aga tegelikult oli kõva punnitamine ja mahlad on päris väljas."

Millal finaalturniirile pääs kindlana hakkas tunduma? "2.40 peal oli time-out, siis hakkas tunduma, et peaks ära tulema. Tegelikult oli kindlus kogu mängu ajal sees. Saime hästi minema ja kindluse kätte," vastas Vene.

Kuidas mõjus meeskonnale Janar Taltsi vigastus teisel veerandajal? "Ühtepidi väga kõva pauk, ikkagi meie põhitsenter, aga teistpidi andis lisaenergijat. Teadsime, et ta ei pruugigi enam tagasi tulla," lisas Vene.

Eesti alistas Bulgaaria kahe mängu kokkuvõttes 9 punktiga ning mängib 2015. aasta EM-il Ukrainas koos Euroopa paremikuga.