"Käsil on kõige kuumem periood aastas. Paljud räägivad, et tegelikult ei ole mõistlik nii kuuma ilmaga võistlusi pidada, võid südamerabanduse saada. Pekingis harjusime sellise ilmaga lõpuks ära, aga siin on kuidagi veel hullem," rääkis Raja pärast poolfinaali Delfile ja Eesti Päevalehele. "Uus-Meremaa pidi juba ühe mehe südameprobleemidega kimpus oleva neljapaadi liikme välja vahetama, mis võiski olla põhjuseks, miks nad poolfinaali ei jõudnud."

Enda poolfinaalis sai Eesti nelik täna horvaatide järel teise koha ning pääses kindlalt finaalsõitu, mis kava järgi peetakse laupäeval, kuid Raja sõnul võib vabalt ära toimuda ka juba homme. "Ajakava on selle nädala jooksul ikka siia-sinna nihutatud ning võib juhtuda, et kui homseks lubatakse paremat ilma kui laupäevaks, peetakse ka meie sõit kähku ära," arvas Raja, kes intervjuu andmise ajal võistluskeskuses rattaergomeetril väntas.

"Teised läksid vist pesema. Ma sõidan siin natuke ratast maha, lasen verd jalgadest läbi. Tundub, et läheb tormiseks ka. Napilt saime sõidu ära peetud."

Raja lisas, et tänane poolfinaal ning kuue parema hulka pääsemine võttis kogu nelikul suuremad pinged maha, sest põhieesmärk sai sellega täidetud ning enam tagasi hoida pole midagi.

"Poolfinaal on alati kõige närvilisem sõit, mille eel tuleb sisse suur ärevus. Ei tea ju täpselt, kuidas teised sõidavad, eelnevad stardid tavaliselt siin ei loe enam midagi. Päris mõnus tunne on tõesti. Nüüd on jäänud ainult finaal. Enam ei ole vaja mõelda, kas panna täiega või mitte. Tuleb anda kõik, mis välja tuleb."

Eestlasi pole, aga fänne jagub

Kuigi Eesti sõudmisfännidel ei õnnestunud Koreasse kaasa sõita, ei saa meie neljapaat toetajate vähesuse üle kurta. Raja sõnul on sõpru leitud juba kohalike seast.

"Eile tutvusime näiteks iirlastega, mängisime õhtul kaarte, lubasid meile kaasa elada. Samuti toetavad meid siinsed vabatahtlikud. Eile näiteks kutsuti meid hotellis eraldi välja, kohaliku linna või volikogu esimees tõi meile suure kasti puuvilju, loeti meile sõnad peale, et nad usuvad meisse, fännavad ja soovivad palju edu," rääkis Raja lõbusast vahejuhtumist.

"Pilti ikka tahetakse teha. Eks nad on ise ka sillas, et nii palju pikki eurooplasi neil külas on. Kõik on muidu sõbralikud ja naeravad, on lahked ja abivalmis. Koht ise on muidu ka korralik, midagi nuriseda ei ole. Ainult ilma üle ongi kurta. Ja muidugi toit - sööklas toidulauda vahtides ei taha sealt eriti midagi võtta."

Praeguse plaani järgi on neljapaadi A-finaal kavas laupäeval kohaliku aja järgi kell 16.33 ehk Eesti aja järgi kell 10.33.