Mäng peetakse 1961. aasta suveuniversiaadiks ehitatud ja seetõttu ka „Universiada“ nime kandvas saalis, mis asub hotellist, kus meeskond peatub, 15 minutilise bussisõidu kaugusel. Meie esindusareeni Saku suurhalliga võrreldes on tegu mitu korda vanema ja ka väiksema areeniga, sest publikut mahub sinna 3000. Oma kodumänge peavad selles saalis näiteks Sofia Levski ja osaliselt ka PBC Lukoil Academic. Viimati nimetatud klubi mängis selles hallis 2010. aastal EuroChallenge`i sarjas Tartu Rockiga ning eestlased alistati nii kodus kui võõrsil.
Muide, EM-valikturniiril on meeskonnad kohtunud varem vaid korra, 1995. aasta lisavalikturniiril Sofias, kus Eesti sai 89:110 kaotuse.

Ent saal jättis kõrgele eale vaatamata täna igati sümpaatse mulje. Meie koondislased alustasid treeningut kerge soojendusega, mis hõlmas muidugi ka Priit Lehismetsa venitusharjutuste tsüklit, mängisid seejärel kiirrünnakuid kolm – kahe vastu ning hakkasid siis erinevaid kombinatsioone läbi mängima. Et Kalev/Cramos tunamullu mänginud Varbanov nüüd Delfist liiga palju infot eestlaste kohta ei ammutaks, jätan siinkohal kombinatsioonide detailsed kirjeldused rääkimata, kuid meie trump on ikka ja jälle agressiivne kaitse ja kiire rünnak. Treeningut viis suure osa ajast läbi muide Varrak, Sokk ütles vajadusel oma arvamuse. Sõber oli kogu trenni vältel muidugi suur innustaja, kuid enne treeningu algust jõudis ta ka Sten Sokuga kergemat sorti kihleveo teha. Ja Sõber on sõnapidaja mees: sopsas kolmese esimesel üritusel sisse ja võit oligi tema.

Treeningu lõpus viskasid kõik veel peale ning kõige lahtisem käsi paistis olevat Kanguril, kes kaugvisetel harva eksis. Ja kõigile neile, kes muretsevad, et Hallik ei pruugi homme mänguvormis olla – Reinar tegi täna kogu trenni kaasa ja on kindlasti ka homme väljakul. Nagu ta ise täna tabavalt ütles: „Ega ma ei pea 30 minutit mängima.“ Seda, et 21 punkti on võimalik ka palju lühema ajaga koguda, on ta sel valikturniiril juba näidanud.

Pärast treeningut naaseti hotelli, kus muide ööbivad ka meie homsed vastased. Kell kümme ootas ees õhtusöök ning praeguseks on kõik oma tubadesse naasnud.

Homne päev algab kell 9 hommikusöögiga, seejärel ootab ees kerge pallitreening. Õhtune mäng algab kell 19.30 ning Delfi ja Eesti Päevaleht hoiavad teid siinse halva interneti kiuste sündmustega kursis. Olgu järgmised neli päeva Eesti korvpallile edukad!