„Võib-olla esimest korda maailma ajaloos sattus kaks traumat üksteisest täiesti sõltumatult ühele ajale ning kaks kiirabi tuli platsile lasta,“ ütles võistluste peakohtunik Peeter Randaru Delfile.

„Üks noormees tegi teivashüppes õnnetu proovikatse. Libises teiba pealt alla, kukkus ja sai peahaava. Ma ei ole meedik ja seega ei oska öelda kui tõsine vigastus täpselt on. Teine noormees kõrgushüppes pani keharaskuse kuidagi vale koha peale ja tõmbas põlve paigast ära. Selle kohta ei oska ma ka täpset diagnoosi panna,“ kirjeldas ta.

Randaru sõnul ei ole iseenesest sellised traumad mitte midagi enneolematut, kuid erakordne on see, et mõlemad juhtusid umbes 20 sekundi jooksul erinevatest staadioni otstes - kõrgushüppe paik on ühes, teivashüppe paik teises staadioni otsas.

„Kui võistluste arst hakkas jooksma esimese õnnetuse poole, siis oli juba teine toimunud. Tuli kutsuda korraga kaks kiirabi ja võistlust seisis, jooksurajad oli mingi aja kinni,“ rääkis Randaru.

Võistluse ajakava sai vahejuhtumite tõttu pisut häiritud, kuid kõik plaanitud alad said ära sooritatud. Rukkilillemängud 2013 algasid eile ning lõppesid täna.

Seekordsetest Rukkilillemängudest rääkides ei saa mainimata jätta, et Hans-Christian Hausenberg jooksis 200 meetri distantsi B-vanuseklassi ehk alla 16-aastaste vanuseklassi Eesti rekordi üle.