„Siin oli nii keeruline ebatasane heinamaa, kus rajad jooksid iga mõnekümne meetri tagant paremale ja vasakule. Väga hullult ka raputas, ma ei suutnud kohati kaarti lugeda. See tähendas omakorda, et ma sõitsin mingid lõigud kiiresti, siis seisin, et kaart ära lugeda ja sõitsin edasi. Ma praktiliselt ei tee kunagi nii,“ rääkis värske maailmameister Tõnis Erm, kes tunnistas, et tänane kuldmedal oli tema eesmärk.

Lauri Malsroos ütles, et esimesel võistlusdistantsi poolel tal vigu täielikult vältida ei õnnestunud, kuid teine pool läks veatult.

Kolmandale kohale platseerus Krystof Bogar (CZE) ajaga 20:17, neljandale Ruslan Gritsan (RUS) ajaga 20:20.

Viienda koha omanik on Hans Jorgen Kvale (NOR) ajaga 20:26 ning kuuendale kohale tuli Anton Foliforov (RUS) ajaga 20:40

Naiste sprindivõistluse võitis rootslanna Cecilia Thomasson ajaga 20:32 ning teisele kohale platseerus soomlanna Eva-Liisa Hakala ajaga 20:42. Kolmandale kohale tuli venelanna Tatiana Repina ajaga 20:58.

Naiste juunioride klassi võitjaks osutus Henna Saarinen (FIN) ajaga 19 minutit ja 44 sekundit. Tema järel oli venelanna Svetlana Poverina ajaga 19 minutit ja 51 sekundit. Kolmandale kohale tuli Veronika Kubinova (CZE) ajaga 20 minutit ja 31 sekundit. Meeste juunioride klassis võitis sprindi Cedric Beill (FRA) ajaga 17 minutit ja 38 sekundit.

Kokku läks täna starti 248 sportlast - 92 meest, 61 naist, juunioride klassis 63 meest ja 33 naist.

Homme võisteldakse Mõedakul lühirajal. 30. augustil leiavad Rakveres aset teatevõistlused ning MMile pannakse punkt 31. augustil Valgehobusemäel, kus võisteldakse tavarajal.

Maailmameistrivõistluseid korraldab Rakvere Orienteerumisklubi koos Eesti Orienteerumisliiduga.