"Tänaseks registreerunute hulk lubab jooksul osalejate koguarvuks prognoosida 20 000, mis oleks ka kõigi aegade rekord. Kuna sel aastal tähistame 100 aasta täitumist esimesest maratonijooksust Eestimaa pinnal, oleks rekordiline osavõtt kenaks kummarduseks Eesti 100-aastasele maratoni ajaloole," rääkis SEB Tallinna Maratoni peakorraldaja Mati Lilliallik.

50 mainekama maratoni hulka kuuluv SEB Tallinna Maraton on lisaks Eesti spordisõpradele atraktiivne ka välisvõistlejate seas. Tänavusele jooksule on juba praeguseks registreerunud osalejaid 37 riigist, mis on sama palju, kui eelmisel aastal erinevate riikide esindusi kokku.

"Kohale tuleb jooksjaid kõikidelt mandritelt välja arvatud Antarktika. Tallinnasse lennatakse Keeniast, Etioopiast, Jaapanist, Hiinast, Austraaliast, USA-st, Brasiiliast ja mujalt. Loomulikult on kohal ka meie naabermaade ning enamike Euroopa Liidu riikide esindajad," rääkis Lilliallik.

Tänavu Eesti maratonijooksu 100. tegevusaastat tähistaval SEB Tallinna Maratonil saavad võistlejad end proovile panna maratonil, poolmaratonil ning 10-kilomeetrisel jooksu- ja kõnnidistantsil (sh kepikõnd). Kõige nooremaid jooksjaid oodatakse osalema Haribo lastejooksul.

SEB Tallinna Maratoni maratonidistantsile antakse start pühapäeval, 8. septembril kell 9:00. Poolmaratonijooksjad lähevad rajale kell 11:30 ning kell 13:30 alustavad 10 kilomeetri jooksjad ja kõndijad.

Lapsi oodatakse Haribo lastejooksu starti päev varem, 7.septembril kell 14:00. Sama päeva õhtul algusega kell 18:00 toimub Vabaduse väljakul SEB Tallinna Maratoni suurejooneline avatseremoonia, mis on kõigile tasuta. Lisaks eliitjooksjate tutvustamisele ergutab kohapeal spordisõpru ansambel Vitamiin. Õhtu lõpeb vägeva ilutulestikuga.

SEB Tallinna maratonile saab soodsama hinnaga registreeruda kuni 31. augustini internetiaadressil www.jooks.ee. Registreeruda on võimalik ka Vabaduse väljakul asuvas SEB Tallinna Maratoni infopunktis, mis on avatud 4.-7. septembrini ajavahemikus kell 10-19 ja võistluskeskuses võistluspäeva hommikul kell 7.00-8.30. Infopunktis jagatakse kõigile soovijatele juba eelnevalt kätte ka stardimaterjalid. Samuti on infopunktis kohal maratoni korraldajad, kes vastavad kõikidele jooksu puudutavatele küsimustele.