Delfi küsis olukorra kohta kommentaari Flora presidendilt Aivar Pohlakult.

Soccerneti foorumist võib lugeda, et laupäevast mängu varjutas üks Nõmme Kalju lipu põlema panemise üritus Flora fännide poolt. Kas te olete sellega kursis ning mida selle kohta nii jalgpalliliidu presidendi kui klubi presidendina kostate?

Ma ei ole kirjeldatuga kursis ja saan seepärast vastata vaid üldise nurga alt: end jalgpallifännidena kirjeldav seltskond on minu jaoks eraldi nähtus oma kultuuri, inimlike tähenduste ja probleemidega. Lipu põletamine, kui sellega ei liitu vägivalda, on pigem rituaal, nagu ka omaaegne Roosa Pantri nuku väravalati külge poomine, kui Flora esindusmeeskonnal läks Kaljuga võrreldes hästi – vist juhtus see tol korral, kui kümnekesi mängides alistati Kalju Hiiu staadionil 7:1 - kui kirjeldatut suudetakse sellisena ka võtta ja kõnealusele samal tasemel rituaalide ja kujundite keeles vastata, siis on see ju ainult jalgpallimänguga liituv mäng fännide tasemel.

On tähtis, et suudaksime säilitada kultuurina kirjeldatavas n-ö vaimsesse miinusesse minemise võimalusi, sest muidu muutub maailm meie ümber emotsionaalselt tühjaks. Tõsi, samas tuleb suuta vältida probleemide ülekasvamist füüsiliselt ohtlikuks, aga viimasega on eestlased ajaloos pigem hakkama saanud.