"See vastasseis on igal juhul maiuspala. Esmalt muidugi see Martini värk (Martin Müürsepp on Valgevene abitreener - toim), teisalt jälle see, et tegu on võrdsete meeskondadega ja võit tähendaks mõlemale väga palju. Martin viskas isegi eile trennis nalja, et kui tuleb täismaja, küll siis oleks hea ära panna meile," rääkis Sõber otsustava mängu eel Delfile.

"Ma ei usu, et Martin seal (Valgevene koondises - toim) hull skautija on, olgugi, et nad mängivad Eestiga. Pigem on ta ikkagi mees, kes annab mängijatele mõne spetsiifilise lausega emotsionaalse laengu. Tegelikult on see mäng ka Martinile väga oluline ju, sest kui nad Ruslaniga (Ruslan Boidakov - Valgevene peatreener) siit edasi pääseks, oleks see neile mõlemale päris oluline asi. Tean ja tunnen Martinit juba nii kaua aega, et võin öelda - ta teeb seda asja südamega."

Sõbra sõnul võib täna juba märksa suuremat panust oodata vigastuspausilt hiljuti naasnud Siim-Sander Venelt, kes viskas Valgevenes 9 minutiga 2 punkti. "Meil on Siim-Sanderi näol üks käik jälle juures. Tiit (Tiit Sokk - koondise peatreener) andis talle Valgevenes korralikult mänguaega ka - kui esmakordselt mängu sekkudes ta veel kõige parem polnud, siis teises "raundis" oli juba täitsa asjalik. Nüüd on ta meiega koos juba veidi rohkem treeninud ning füüsis läheb niikuinii iga päevaga paremaks," on Sõber lootusrikas.

Sarnaselt paljudele korvpallisõpradele on Sõber olnud vaimustuses Reinar Halliku tegutsemisest. Valgevene vastu viskas ta avakohtumises 21 punkti. "Reinar on olnud meie sangarmees! Tal hakkas sujuma mängus Hollandiga ja no Valgevenes oli ta juba väga hea. Võib öelda, et ta kuulub kõige kõvemate sekka," ei hoidnud kogenud treener kiidusõnadega tagasi. Ka Halliku füüsiline vorm on Sõbra sõnul turniiri käigus paremaks läinud.

Millised on meeskondade trumbid tänases kohtumises? "Arvan, et meie trumbid on kokkumäng ja kaitsetöö, eriti just üksteise aitamine. Valgevene on jälle selline "Hurraa-komanda", mis tähendab, et kui me suudame oma mängu peale suruda, siis läheb neil mängutuju ära. Valgevenes päästsid neid lõpus vaid hullud kolmesed."

Selles, et täna tuleb suurhalli täismaja, Sõber ei kahtle. "Isegi minu tütar Triin lubas täna kohal olla," muheles Sõber.

Sõber valmistub vargsi ka uueks klubihooajaks. Tarvas teeb Rakveres trenni, esimesed kontrollkohtumised peetakse reedel ja laupäeval Kaunases. "Kui peaksime koondisega edasi saama, siis pean ilmselt neljapäeval otse Bulgaariast Kaunasesse lendama ning laupäeva õhtul tagasi Tallinna sõitma, et pühapäeval uuesti bulgaarlastele ära teha. Esmalt peame meie ja Bulgaaria aga ikkagi edasipääsu tagama."

Eesti ja Valgevene mäng algab täna kell 20.00. Eestil on vaja vähemalt seitsmepunktilist võitu, et 2015. aasta EM-valikturniiril finaali pääseda.