"Kindlasti väga hea algus. Isegi üle ootuste hea, kui vaadata ajavahesid. Sõidu käigus tundus, et kui võidame, siis napilt, ent lõpuks olid vahed lähimate tiimidega 10 ja 16 sekundit. Selle distantsi (27 km) kohta korralikud vahed. Ise jõudsin hästi, ees tööd tehes tõmbasin end punasesse, taga taastusin kenasti ära. Ülemäära suurt kannatamist polnud," märkis Tanel Kangert ajaloolise etteaste kohta.

Miks Janez Brajkovicile särgi jätsite? "Tiimi otsus. Ega mul poleks midagi selle vastu ka olnud, kui tiimiraadiost oleks öeldud minu nimi. Aga Brajkovicile on Vuelta eriti tähtis, kuna järgmiseks aastaks tal endiselt lepingut pole," kommenteeris Kangert.

Astana liider, 2010. aastal Vuelta võitnud Vincenzo Nibali võttis Vuelta avapäeva kokku järgmiselt: "Tegime suurepärase meeskonnasõidu. Sõitsime ühtlaselt hästi algusest lõpuni. Brajkovicil on olnud sel hooajal palju ebaõnne, seega oli igati õiglane liidrisärk talle anda. Minu enda seisund on hea, kuid midagi põhjapanevat on raske öelda, sest tuur on pikk ja raske. Ees ootavad mitmed kriitilised etapid. Võtame tuuri esialgu päev päevalt."