Ehkki alagrupimängudes Portugali ja Hollandiga oli publikut palju, kuid tulemused jäid oodatust veidi nõrgemaks, tuleb seekord loota, et kolmandal korral suudab korvpallikoondis end juba esimesest minutist maksma panna.

Realistiks jäädes tuleb aga nentida, et Valgevene koondis ei anna midagi kergekäeliselt ära ning tunneb meie mehi "tänu" Kalev/Cramo abitreenerile Martin Müürsepale ja Cramo endisele mängijale Pavel Uljankole läbi ja lõhki. Seega võib oodata pigem ülimalt tasavägist mängu, kus arvel on iga punkt.

Eesti koondise trumpideks on Reinar Halliku kolmesed, Veidemani teravad rünnakud ja loodetavasti ka kõrvulukustav kodupublik. Üle pika aja saab Suurhallis näha ka Kaunase Žalgirise uut meest, Siim-Sander Vene, mängimas, ehkki eelmisel kohtumisel Valgevenega oli noorest korvpallurist veel vähe abi.

Valgevene koondisest tuleb jälgida eelkõige Aljaksandr Kudrjatsovi ja kolmestega nõelavat Pavel Uljankot. Valgevene koondis on üsna ühtlase tasemega, kuid pikk bussisõit Tallinnasse ei saa vastastele mõjuda kuidagi hästi.

Enne mängu tuleb veel meeles pidada, et Eestil on vaja kodus võita vähemalt seitsme punktiga: kaotus või väiksem võit tähendaks 2015. aasta EM-ile mitte pääsemist. Kuid isegi võidu puhul pole EM-ile pääsemine kindel, sest kui Valgevenet suudetakse võita, tuleb B-divisjoni finaalis minna vastamisi arvatavasti Bulgaaria rahvuskoondisega, kes võitis Austrias toimunud kontrollturniiril Eestit koguni 94:78. Siis ei tulnud platsile aga meeskonna kapten Kristjan Kangur, kes nüüdseks on võimeline koondist aitama.

Rain Veideman ja Martin Müürsepp ootavad igatahes täismaja Saku Suurhalli. "Mida finaali poole, seda kihvtim on minu jaoks. Loodan suurhalli täismaja," ütles Veideman Õhtulehele. "Tahaksin kogeda Saku suurhalli täissaali, raskeid olukordi. Kui mõni pöidlahoidja paneb selga Valgevene särgi, ärge siis talle liiga tehke!" palus omakorda Müürsepp Eesti fänne.

Siinkohal kutsuvad ka Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetused kõiki korvpallisõpru pühapäeval Eestile kaasa elama. Mäng algab Saku Suurhallis kell 20, uksed avatakse tund aega varem. Eesti korvpallikoondis vajab meie toetust!