Hooaja esimeses pooles hiilgavalt Giro d´Italia läbinud ja Vincenzo Nibali võiduni aidanud Kangert on seekordse katsumuse ees pisut tervisega kimpus. Augusti keskel laagerdas ta üksiku hundina Andorras, kus pidi tagumikule tekkinud lööve tõttu vahetama sadulat. See omakorda mõjus halvasti põlvedele, mis laagri viimasel päeval üles paistetasid. "Surnud ring. Otsime praegu lahendust, et kõik korda saaks. Iga päevaga lähebki seisund paremaks. Sel nädalal olen maksimaalselt paar tundi päevas ratast sõitnud ja pigem puhanud, laagrist taastunud. Andorrasse läksin omal initsiatiivil, sooviga vaid treeningutele keskenduda, et muud tegurid ei segaks," rääkis Kangert Vuelta eelõhtul, mõned tunnid enne avatseremooniale minekut.

Astana tiim läheb Vueltale peale äraootava taktikaga. "Esimesel nädalal võtame päeva korraga. Selliseid korraldusi pole jagatud, et peame kohe liidrisärgi võtma ning seda lõpuni hoidma. Nibali on meil liider, aga ta peaks tuuri käigus pidevalt paremaks minema. Burgase velotuuril oli ta juba päris hea ja usun, et itaallase vorm läheb tõusvas joones. Enda seisundit on esialgu raske hinnata, kuid ma ei näe põhjust, miks peaksin kehva olema. Poola tuuri eel käisin ka mägedes ja halvasti see ei mõjunud. Vaatamata väikestele tagasilöökidele loodan löögihoos olla," märkis tänavu Poola velotuuri 9. ja Giro d´Italia 14. kohaga lõpetanud eestlane.

Hispaania velotuur algab seekord laupäeval, 24. augustil Vilanova de Arousalt 27 km pikkuse meeskonnasõiduga. Kolme nädalaga läbitakse üle 3300 kilomeetri. "Meeskonnasõit toimub väga kiirel trassil, tehnilist osa on vähe. Keskmised kiirused tulevad 55 km/h ja enam. Meil peaks olema päris head võimalused midagi ära teha, sest lisaks minule on meil Vuelta tiimis kuus head temposõitjat. Isegi kui mina olen väike küsimärk, siis see ei tohiks meeskonna tulemusele suurt mõju avaldada," arvas Kangert.