Nimelt tähistasid Venemaa 4 x 400 meetri teatejooksu võitnud naised Julija Guštšiva ja Ksenija Rõšova kuldmedalit staadioni tribüünide ja miljonite televaatajate ees kuuma suudlusega, mis kahetisi mõtteid viimasel ajal Venemaa homoteemal silma peal hoidnud inimestele jätta ei saanud: see pidi olema protest.

Kuid Mutko ja teiste spordiametnike arvates oli see midagi muud ning anti-gei propaganda, mida Venemaale ette heidetakse, on Lääne meedia poolt leiutatud.

"Ma arvan, et see on välja mõeldud probleem. Meil ei ole seadust, mis keelaks ebatraditsioonilised seksuaalsuhted, meil on teistsugune seadus. Me kaitseme noort generatsiooni, kelle psüühika ei ole veel välja arenenud. Me tahame neid kaitsta narkootikumide ja ebatraditsionaalsete seksuaalsuhete eest ning et kui nad täiskasvanuks saavad, nad teaksid, mida nad tahavad," rääkis Mutko, kes on ühtlasi Moskva MM-i korralduskomitee esimees, eilsel pressikonverentsil.

Venemaa kergejõustikukoondise ametnike sõnul oli poodiumisuudlus vaid nende viis kuldmedalit tähistada ning mingit protesti nad selles ei näinud.