Pingeline heitlus kestis kaks ja pool tundi. Azarenka pani otsustavas setis oma paremuse maksma alles kiires lõppmängus, mille võitis 8:6.

Williams on võitnud 54 üksikmängude tiitlit, nende seas 16 suurt slämmi, kuid millegipärast pole ta veel võiduni jõudnud Cincinnatis ning Azarenka hoolitses selle eest hästi, et seda ka tänavu ei juhtuks.

Tegu oli Azarenka jaoks alles kolmanda võiduga Serena vastu, kokku on ta seda nüüd üritada saanud 15 korda. "Kahtlemata suur võit. See oli suurepärane matš. Olen väga rahul, kuidas kõik lõpuks välja tuli. Oli hea vastasseis, kus allahindlusi ei tehtud. Puhas võitlus," ütles maailma teine reket hiljem reporteritele.

Poolfinaalis alistas Azarenka 14. asetusega serblanna Jelena Jankovici, veerandfinaalis 10. asetusega Caroline Wozniacki. Esimeses ringis pahandas ta kodupublikut Vania Kingi võitmisega, enne taanlannast endise esireketiga kohtumist jäi veel tee peale ette slovakitar Magdalena Rybarikova.

Maailma tipud lähevad nüüd turniirile New Havenisse ning nädala pärast, 26. augustil algab New Yorgis aasta viimane suure slämmi turniir US Open.

Vaata videot pingelise finaali lõpust!