"Muidu vahva üritus, aga pisut publikuvaenulik," oli ise Eesti drifti meistrivõistlustel Street-klassi sõitva Anti Kammisto esimene kommentaar. "Mõnusat võistlust varjutab tribüünide puudumine, siit mätta otsast pole kõige mugavam vaadata."

Kammisto nimelt oli roninud kõige kõrgema liivavalli otsa, mis Audru raja ääres üldse saadaval. Kuid võistluse tase on mehe sõnul tippklassist.

"Olen kuulnud, et sõitjatele endale siin hullult meeldib. Tegelikult ikka väga hea, et selline asi Eestis toimub. Drift, eriti nii kõrgel tasemel, on vaatemänguline mees mehe vastu võitlus, mitte mingi igav nühkimine," lisas ka Riias drifti vaatamas käinud Kammisto. "Hoopis teine tera," ütles ta sealsete olude kohta.

Samas end mugavalt murumätta otsas sisse seadnud Pärnu vanahärra Eino Ploomipuu nautis ilma ja oma esimest driftivõistlust täiel rinnal. "Eluaeg on ju sellistes tingimustes autosporti vaadatud. Ma ei oska küll millegi üle kurta," ütles nii vanal kui ka uuel Audru ringrajal erinevaid võidusõiduüritusi vaatamas käinud Ploomipuu.

"Ma olen lihtne vaataja. Ega ma väga palju neid sõitjaid siin ei tea. Infot võiks kommentaatorid ainult rohkem jagada - kes millise autoga sõidab, kes edasi pääses ja muud sellist. Aeg-ajalt ütlevad, aga siis teinekord enam mitte. Aga ilm on ilus, rahvast palju, igal pool mujal Eestis vihma sajab. Meil on ikka vedanud."

Mõnikümmend minutit tagasi lõppenud võistluse võitis suurfavoriit Daniel Björk Rootsist, lüües finaalis Eesti valitsevat meistrit Eduard Vahemetsa.