Drifti pro-klassi võistlejad teevad veel garaažides viimaseid nokitsemisi autode kallal, et homme alustada treeningutega auto24ringil, mis jätkuvad laupäeval tuliste tandemlahingutega. Põhja-Euroopa driftisarja esimesel etapil on kohal aukartustäratav nimekiri võistejaist, kes on aastaid lihvinud oma sõiduoskusi ja ehitanud jõulisi autosid.

"Kuna auto24ring on kõikidest senistest kiireim ning välisriikidest võistlema tulevatel konkurentidelgi on võimsad autod, siis soovisin natuke võimsust juurde, et mitte neile alla jääda," selgitas mullune Eesti meister Eduard Vahemets vajadust jõutesti järele.

Turbotatud 4-liitrise BMW V8 mootor on saanud uue seadistuse, mille tulemusel kasvas stendil rattast mõõdetud võimsus 550 hobujõuni. Varasema seadistusega oli autol võimsust 440 hobujõudu. "Eks selle väiksema võimsusega oleks ka hakkama saanud, aga oli oht, et kiiremate konkurentide vastu võib kohati jõust puudu jääda. Võimsust ei ole kunagi liiga palju," lisas ta.

Rahvusvaheline driftivõistlus Audru ringrajal saab avalöögi laupäeval kell 12 avatseremoonia ja kvalifikatsioonisõitudega. Reede õhtul kell 18 avanevad väravad pealtvaatajatele treeningsõitudele kaasaelamiseks.