Täpselt nii ongi. Eestil oli vaja kahe meeskonna võrdluses vähemalt 7-punktilist ja kolme meeskonna võrdluses vähemalt 9-punktilist võitu. Plussi jäädi ning koguni 21 punktiga. Seega endast olenev tehti hindele viis. Nüüd tuleb oodata FIBA Euroopa otsust Hollandi koondise suhtes, kas nad kasutasid mängijaid lubamatul moel või oli kõik ikkagi määrustepärane. Kui Holland saab õiguse, siis peab Portugal Eesti edasipääsemiseks võõrsil Hollandi alistama ja seda väiksema vahega kui 30 punkti.

Kas Portugalil võiks Hollandi vastu olla üldse mingit võimalust? "Tänasest mängust ei maksa järeldusi teha. Meie mängime võrdluses Hollandiga täiesti erinevalt. Nende trump on korvialune, meie teeme mängu rohkem väljastpoolt. Meil peab olema korvist kaugemalt visete tabavusprotsent üle 40, siis me suudame võita. Täna see oli nii. Kahekümnega võõrsil võita on hästi, normaalne oleks tegelikult vähe väiksem vahe," hindas Sokk.

"See oli alagrupiturniiril kahtlemata meie parim mäng. Vigu ikka leiaks, aga tasakaal oli päris hea. Üks moment läks pisut närviliseks, aga selle võis tingida punktide vahe tagaajamine. Kogu aeg vasardas peas peame, peame, peame. Aga asi laabus. Saime rütmi paika, visked tabasid ja see ongi meie mäng. Eks neljanda veerandaja alguses panid vastased meile surve peale, nad üritasid ka päästa, mis päästa annab. Me jäime seal vähe kangeks, aga üldjoontes siiski stabiilne esitus," märkis Eesti koondise peatreener.

Eesti tõusis B-alagrupis 2 võidu ja 2 kaotusega liidrikohale, korvide vahe on meil +13. Kui Hollandi ja Portugali mäng saab toimuma, siis peetakse see reedel, 16. augustil Leidenis.