"Esikolmik oli väga tubli ja eks medaliheitlus tulebki Gerdi, Hartingu ja Małachowski vahel. Aga mis järjestuses nad võiksid olla, seda ma küll prognoosida ei oska. Wierig võib ka üllatada, aga ma ei näe, et keegi teine võiks veel medaliheitlusesse sekkuda," ütles Israel pärast eilset kvalifikatsiooni Eesti Päevalehele.

"Hispaanlased Pestano ja Casañas võiksid ju iseenesest 66 meetrit heita, aga tavaliselt nad lõppvõistlusel väga säravaid esitusi ei tee."

Kes on siis see laiemale avalikkusele suhteliselt tundmatu Martin Wierig?

Tegemist on 26-aastase sakslasega, kellel täiskasvanute tiitlivõistlustelt veel medalid puuduvad. Eelmisel aastal oli ta Londoni olümpial tulemusega 65.85 kuues. Mehe parimaks saavutuseks võib lugeda 2007. aasta U-23 EM-i kuldmedalit Debrecenis. Wierigi isiklik rekord on mullu kodumaal heidetud 68.33, tänavu on ta Tšehhis Ostravas heitnud hooaja parimaks 67.46, mis maailma hooaja edetabelis annab viienda koha Małachowski (71.84), Hartingu (69.91) ning austraallaste Benn Harradine'i (68.20) ja Julian Wrucki (68.16) järel.

Gerd Kanter on oma hooaja tippmargiga 66.97 alles seitsmendal kohal.

Kanteri kvalifikatsiooni, kus olümpiavõitja ja maailmameister heitis kohe avakatsel 65.54 ja pääses lõppvõistlusele, kommenteerides ütles Israel järgmist: "Kui Gerd on tihti kvalifikatsioonis hädas olnud, siis usun, et sel korral sai ta suhteliselt pingevabalt teha. Eelmisel aastal Londoni olümpial oli konkurents tihedam. Seal võistlesid nii [Ehsan] Haddadi kui ka [Lawrence] Okoye, pealegi oli Alekna paremas vormis. Praegu on päris paljud kettaheitjad ära langenud. Kui kvalifikatsioonis heitis Gerd 65.54, siis arvan, et lõppvõistlusel võiks ta ketta vähemalt 67 meetri peale lennutada."