Paide tehisjärve äärest anti start ja olümpiadistantsi raames tuli võistlejatel läbida 1,5km ujumist, 40km rattasõitu ning 10km jooksu. Juhtides võistlust rattaetapist alates üha veenvama ülekaaluga finišeeris tänavuse Eesti meistrina Kirill Kotšegarov ajaga 1:47.26. Teisena lõpetas karikasarjas üldvõidu kindlustanud Harri Sokk (1:52.01) ning kolmandana Mart Suurkivi (1:56.47).

Naiste arvestuses pani oma paremuse ülekaalukalt maksma Alma Sarapuu lõpetades ajaga 2:15.45. Võidu tagas ennekõike konkurentidest tugevam rattasõit ja jooksuetapp, olles seetõttu teisena lõpetanud Kerti Keskülast kokkuvõttes enam kui viis minutit kiirem. Kolmandana lõpetas Sirlet Viilas.

Noorte A ja juunioride vanuseklassi distantsil (0,75km + 20km + 5km) krooniti noortest võitjateks Arthur Kooser ja Laura Kallas ning juunioridest Nikita Tšerednitšenko ja Sandra Schmidt.

Sõudeliidu president Rein Kilk sai M60 vanuseklassis Lembit Pallase järel teise koha, majandusminister Jürgen Ligi oli M50 vanuseklassis samuti teine. Esikoha pälvis Jaak Kanniste.