Kaks mängu jäänud, on Hollandil võite-kaotusi 2-1, Portugalil 1-1, Eestil 1-2. Eesti ainus võimalus alagrupp võita ja poolfinaali pääseda tekiks soodsa korvide vahega juhul, kui ise alistatakse Portugal, Holland omakorda kaotab viimases kohtumises kodus Portugalile ning kõik kolm lõpetavad turniiri saldoga 2-2.

Kuna hetkel on Eesti korvide vahe -8 ning Hollandil ja Portugalil mõlemal -4, vajab Eesti mingigi võimaluse tekkimiseks Portugalis vähemalt 9-punktilist võitu. Kui võidetakski täpselt 9 punktiga, saaks Eesti esikoha juhul, kui Portugal alistab viimases voorus Hollandi 4, 5 või 6 punktiga. Portugali kaotuse või väiksema võidu korral oleks esimene Holland, 7-punktilise või suurema võidu korral Portugal ise.

Kui Eesti võidaks Portugali 10 punktiga, aitaks meid esimeseks Portugali võit Hollandi üle vahemikus 3-8 punkti. Kui Eesti võidaks Portugali 11 punktiga, päästaks Eestit portugallaste võit Hollandis 2-10 punktiga. Kui Eesti võidaks Portugalis 12 punktiga, aitab Eesti esikohale Portugali võit vahemikus 1-12 punkti.

Eesti kohtub Portugaliga teisipäeval Coimbras, Holland võõrustab Portugali reedel Leidenis.