Teised kaks meest asusid Kihnu tuletorni juurest Ruhnu poole teele 3. augusti õhtul kell 20, Romet kahjuks katkestas külma tundest poole maa peal, kuid Bruno jõudis Ruhnu saare randa täna, 4. augusti pealelõunal kell 14.15. Ujuti järjest ilma puhkamata kogu ööpäev jutti ning kokku kulus ujumisele pisut üle 18 tunni. Vahepeal peatuti vaid energiabatooni ja joogisegu ammutamiseks kuid toimetusi tuli teha vees ilma paadist kinni hoidmata.

Eesmärk ei olnud kerge, sest ujuda tuli avamere tingimustes ning püsida tuli kindlalt trajektooril, et hoovustel mitte lasta end Saaremaale või Lätti kanda. Raskeks tegi asja ka pimedas ja jahedas öine ujumine, sest sõltumata kõrgetest päevastest temperatuuridest langes õhutemperatuur öösel kohati lausa 13 kraadi juurde. Teekond kujunes pikaks ja raskeks, sarnaselt varasemalt kogetud üle Soome lahe ujumisega 2008. aastal.

Ujujaod saatsid kaks saatepaatkonda – mootorpaat Diesel ja jaht Sole Mio, mille pardal abistasid ujujaid kogenud mehed. Mootorpaati Diesel asukohta oli võimalik ka jälgida interneti lehelt www.marinetraffic.com.

Viimsi Veeklubi ujujad on ülipikki vahemaid avaveekogudel alistanud varemgi, ühest küljest tõestamaks enesele ja teistele, et võimatu on võimalik, teisalt aga kindla eesmärgiga propageerida Eestis ujumist. Ülipikki vahemaid väisates viiakse ujumisoskuse vajalikkuse sõnumit edasi nii linnast linna kui mandrilt väikesaartele tõestuseks, et hea ujumisoskusega on võimalik läbida nii pikki vahemaid kui rinda pista suurte lainetega.

Mehed on varem ujunud veel Võrtsjärvest Tartusse, üle Soome lahe Porkkalast Suurupisse, Lätist Sõrve, Kihnust Pärnusse kui väisanud mandri–Vormsi–Hiiumaa–Saaremaa ja teiste pisemate saarte vahel.

Meeste ettevõtmisele on aasta- aastalt lisandunud ka järgijaid, kes erinevate vahemaade väisamisega on kindlaks märgiks kasvavast huvist avaveeujumise vastu.

Ujumise päevikut on võimalik lugeda ka Facebookist ürituse all „Kihnu- Ruhnu ujumine” ja blogist „Ujudes ümber Eestimaa”.