Just Rõivassepp diagnoosis Kanguril sportlase songa ning soovitas tal koheselt lõikusele minna. Ja ehkki Kangur kõhkles mõne päeva, siis Rõivasseppa kindlameelsus ning veenvad põhjendused ajendasid Eesti parima korvpalluri lõpuks lõikuslauale minema. See aga tähendab ideaalis olukorda, kus Kangur võiks EM-valiksarja korduskohtumises Hollandiga juba platsil olla. Eilne mäng võõrsil näitas ilmekalt, kui hädasti teda vaja oleks.

Rõivassepp Kanguri aitamisest suurt numbrit ei tee, öeldes vaid, et tal on selles vallas hea praktika olemas ning miks mitte teisi tippsportlasi jalgpallurite kõrval aidata. "Minu jaoks ei olnud algusest peale kahtlust, et tegemist on sportlase songaga ja tuleb minna operatsioonile. Ilma lõikuseta paraneb sportlastel selline vigastus 6-18 kuud. Ja kuna Kangur avaldas meeletut soovi koondist sel suvel ikkagi aidata, siis teist lahendust lihtsalt polnud. Ideaalis võiks ta 10 päeva pärast operatsiooni juba võistelda. Jalgpallurite imelistest paranemistest on tuua selline näide, kus Vjatšeslav Zahovaiko mängis kümme päeva pärast sarnast operatsiooni ning lõi kohtumises kolm väravat," andis Rõivassepp aimu võimalikust ülikiirest paranemisest.

Lõikus tehti Kangurile 30. juulil, seega EM-valiksarja alagrupifaasi kahes viimases mängus 10. ja 13. augustil võiks ta eelduste kohaselt juba platsil olla. Praeguse seisuga on Eesti koondisel vigade parandus veel võimalik, kuid Kangurit oleks lisajõuna hädasti juurde vaja.