Lasketiirus ainsana puhaste paberitega pääsenud Ukraina võistkond (Svetlana Krykonehuk, Tatiana Trachuk, Ivan Moravski, Igor Garbuz) tõusis liidriks teises vahetuses ja hoidis parajat edu finišini. Teiseks tulnud Venemaa (Aleksandra Vališina, Irina Kudrinskaja, Aleksandr Katšanovski, Sergei Balandin) kaotas võitjatele 43 sekundiga ning kolmanda koha saanud Saksamaa (Judith Wagner, Thordis Arnold, Tobias Giering, Michael Herr) 2.18,9ga.

Eestil ei alustanud Kristel Viigipuu just kõige õnnestunumalt. Ta pidi käima kolmel trahviringil ja andis teate üle kaheksandana.

Kristel Viigipuu: „Esimeses vahetuses olid konkurentidel välja pandud head jooksjad. Minu jaoks oli esimene võistlus ning ei ole veel harjunud võistlusolukorras laskmisega.”

Teises vahetuses tõstis puhtalt lasknud Johanna Talihärm Eesti koha võrra kõrgemale.

Johanna Talihärm: „Joosta oli väga raske. Lasin enda kohta kiiresti. Eriti hästi tuli välja püstilaskmine. Üldiselt jäin rahule, kuigi enne võistlust oli hirm, et teen tänasel võistlusel endale ja võistkonnale häbi.”

Kolmandas vahetuses oli Indrek Tobreluts heas hoos. Püstitiirus tegi ta küll ühe möödalasu, ent jooksis etapi kiireima aja ja tõstis Eesti neljandaks.

Indrek Tobreluts: „Oli põnev spordipäev, kuni lõpuni oli pinget. Tahtsin püstitiirus märgid kiiresti alla saada, kuid eksisin viimasel märgil ja kaotasin seejärel rütmi ning pidin minema trahviringile.”

Ankrumees Kauri Kõiv tiirus ei eksinud, tema aeg oli oma vahetuses teine.

Kauri Kõiv: „Probleeme on laskmisasendiga, sellega nulli on raske lasta. Püüdsin lasta kiiresti, kuid pidin seetõttu kasutama varupadruneid. Ees olid sakslased, keda oli võimalik püüda. Parem koht jäi laskmise taha.”

Eesti selja taha jäid Läti, Valgevene, Tšehhi, Slovakkia ja Usbekistan.

Kell 14 algab Haanjas juunioride segateatevõistlus.