Teise tulemuse eest hoolitses samuti rallisõitja, noor tulevikulootus Rainer Rohtmets, talle järgnes quadisõitja Priit Järvloo ja neljanda tulemuse tegi külgvankrisõitja Gert Gordejev.

Mägiautode idee on Seikluskeskuse juhataja Janek Maari sõnul laenatud soomlastelt, kus sellised turvaraami, sportistme, rooli ja piduriga varustatud mootorita sõidukid, mille suusatõstuk koos sõitjaga mäest üles tõmbab, mitmes keskuses kasutusel on. „Seal on rajaks enamasti asfalt, meie kasutame piirkonna eripära tõttu sõelmeid,“ ütles Maar.

Kõigil täna sõita proovinutel oli nägu igal juhul naerul ja mootorita sõiduki kiiruse hoidmiseks ja lisamiseks kasutati kõiki mõeldavaid nippe. Piduriga püüti hoogu võimalikult vähe „tappa“, kuigi mõnes kohas juhtus, et kurve sirgeks sõita püüti ja rada piiravatesse rehvidesse takerduti. „Rada peab täiesti peas olema, siis tead, kust lõigata võid ja kust mitte,“ kommenteeris Murakas.

Kokku on Kiviõli seikluskeskuses 8 autot. Ajavõtusüsteemi abil saab ka sõprade või kolleegidega võistlusmomendi tekitada ja aja peale võidu sõita; 5 sõitu maksab 10 eurot. Lähemalt mägiautodest: http://tuhamagi.ee/et/tegevused/suvi/magiautod

Rekordiline arv võistlejaid juba sel nädalavahetusel kuuendal Motofestivalil. „Kindlasti loodan tänasest paremat tulemust,“ ütlesid nii Gordejev kui Järvloo nagu ühest suust pärast mägiautosõitu oma selle nädalavahetuse külgvankrite MM ja quadide EM etapi plaanide kohta. Kuuendat korda toovad külgvankrid 3.-4. augustil Kiviõlli motokrossi MM-võistluste sära ja kodustel meistrivõistlustel tasavägiselt ragistavad korvipaarid saavad võimaluse end maailmatasemel meeste seas maksma panna. Kiviõli MM-etapile on registreerunud 53 korvipaari; hetkeseisuga tuleb starti ka koguni 11 Eesti ekipaaži ning üks meeskond, kus roolis on eestlane, kellele pöialt hoida.

Neljarattalised võistlustsiklid pakuvad samuti põnevaid elamusi, samas toimuva Euroopa meistrivõistluste etapi stardinimekirjas on 32 sõitjat, neist koguni 11 eestlast. Pärast kolme etappi neljandal kohal oleval Järvlool (86 punkti) on siin reaalne võimalus rünnata pjedestaalikohta, ta tahab kindlasti hoida selja taga hollandlast Marc de Friesi (76 p) ja pakkuda tugevat konkurentsi soomlasele Olli Koskelale (hetkel kolmas, 89 p).

Maailmameistrivõistlustel 2004. aastal Are Kauriti korvis kolmandaks tulnud Jürgen Jakk on Kiviõlis OldStars külgvankrite jõukatsumisel taas stardijoonel. Rajale tuleb vähemalt poolsada korvipaari ja sõitjaid on nii Eestist, Lätist, Leedust, Soomest kui Rootsist. Neist nimekaimad on Juhan Uustalu / Mati Oras, kel NSV Liidu meistrivõistlustelt taskus 1 kuld, 2 hõbedat ja 1 pronks; Jürgen Jaki roolimeheks on ka üks kiiremaid liikujaid Eesti korvisõitjate seas, Andrus Vaks.

Alati vaatemänguline mäkketõusuvõistlus Kiviõli Motofestivali programmis on seekord Eesti meistrivõistluste etapp. Kõik see elamusi pakkuv leiab aset 3.-4. augustil Kiviõli 90 meetri kõrguse tuhamäe jalamile kerkivas Euroopas ainulaadses seiklusturismi keskuses.

Kiviõli Motofestival on koguperepidu. Laupäeva õhtul kütavad suures peotelgis õhu kuumaks DJ Hot & Handsome ja ansambel No-Big-Silence. Lisaks toimub vahelduseks sportlikule poolele hulgaliselt mänge publikule, lastele on avatud oma ala ning kihutada saab ka juba nimetatud mägiautodega.