Viimasele 5,8 kilomeetri pikkusele ringile suundudes oli peagrupist lahti rebinud kolmik veel koos, kuid juba enne finišisirgele jõudmist oli Ojavee end konkurentidest lahti rebinud ning ka Pütsep noore soomlase maha raputanud.

Pisut enam kui 50-liikmeline peagrupp finišeeris võitjast minut ja 38 sekundit hiljem. Peagrupi eesotsas oli Siim Jalakas. Esikuuiku lõpetasid Raimo Johanson ja Kristen Kivistik.

“Kindlasti on Lauri Ausi mälestussõidu võit mulle üks aasta tähtsamaid,” lausus Hiina profiklubi Champion System rattur Ojavee pärast autasustamist. “Pool sõitu sõitsime veel peagrupi ees kuuekesi, kuid seejärel hakkas juba treenitus rohkem mängima ja õnnestus kolmekesi eest ära sõita.”

Kokku asus 126-kilomeetrise eliidisõidu stardijoonele üle 110 ratturi, finišiprotokollis sai Maxima GP lõpuaja kirja 86 sportlast.

Enne Maxima GP eliidisõitu peetud 51-kilomeetrisele rahvasõidule suundus 129 ratturit. Rahvasõidu võitis Kaupo Koch (CFC Spordiklubi) Karl Mattias Koppeli (CFC Spordiklubi) ja Taivo Hürdeni (Hawaii Express) ees. Naiste arvestuses olid esikolmikus CFC Spordiklubi liikmed Kelly Kalm, Triin Gede ja Ebe Siimson.