Eesti algviisikusse kuulusid Sten-Timmu Sokk, Gert Dorbek, Siim-Sander Vene, Janar Talts ja Gregor Arbet. Pingi pealt sekkusid Tanel Sokk, Reinar Hallik, Martin Dorbek, Rain Veideman, Kristo Saage ja Rain Raadik.

Mõlemad meeskonnad näitasid terve kohtumise vältel rabedat mängu ja seis püsis terve kohtumise vältel tasavägine. Vaheajale mindi seisul 24:24,kusjuures poolaja lõpetas Austria 8 : 0 spurdiga. Eesti sattus poolaja lõpus rünnakul tõsiselt hätta ja kuigi abitreener Alar Varrak ütles platsi kõrvalt valjusti rünnaku lõpuni jäänud sekundeid, ei jõutud pahatihti korralikule viskelegi.

Esimese poolajaga oli Siim-Sander Vene toonud eestlaste parimana 9 punkti ja 4 lauapalli. Eesti tabas avapoolajal kaheseid 42,9 ja kolmeseid 21,4-protsendilise täpsusega. Lauavõitlus võideti 23-13, miinuspoolele lähevad aga pallikaotused, mida Eestil kogunes avapoolajal 14.

Teist poolaega alustati küll isukalt, kuid kaitses ei saadud kuidagi pidama austerlaste liidrit Jason Detrickut. Kolmas veerandaeg lõppes seisul 45:43 eestlaste kasuks, kuid veerandaja lõpus oli meestes näha kerget väsimust.

Neljandal veerandajal suudeti näidata vastasest aga mõnevõrra kindlamat mängu, Janar Taltsi pealtpanek 2.15 enne kohtumise lõppu viis eestlased juhtima 62:57. Austerlased tulid aga järgi ja 22 sekundit enne lõppu oli vahe vaid punkt, 64:63! Siis tehti Sten Sokule viga. Sokk tabas ühe vabaviske, kuid eestlaste õnneks ei suutnud austerlased koos lõpuvilega teele saadetud kahepunktiviset tabada ja kohtumist lisaajale viia.

Eesti parimad punktitoojad olid Vene 18 punktiga ja Arbet 14 punktiga, kapten Janar Talts tõi 7 punkti ja 13 lauapalli. Vastastele tõi Davor Lamesic 15 ja Jason Detrick 14 punkti.

Eesti visketabavus: 2p 51,4% ja 3p 22,2 %. Vastaste numbrid vastavalt 47,6 ja 37,5 protsenti. Eestlased tegid 18 pallikaotust, teisel poolajal aga vaid 4. Lauas domineerisid eestlased 43-34.

Teises kohtumises alistas Bulgaaria Ungari rahvuskoondise 94:81.

Laupäeval kell 18.30 kohtub Eesti Ungariga, kohtumisest teeb otseülekande Delfi TV.